Coronavirus / Diaspora Hub, platforma lansată de autorități pentru românii din străinătate

Coronavirus / Diaspora Hub, platforma lansată de autorități pentru românii din străinătate

Prin Diaspora Hub românii care au nevoie de ajutor sau de informații vor fi ghidați către cei care le pot oferi sprijin, fie că este vorba de informaţii, fie de livrarea unor cumpărături sau de efectuarea unor traduceri.

Platforma Diaspora Hub lansată de Guvern face parte din iniţiativa de sprijin pentru combaterea efectelor COVID-19 și se adresează românilor din străinătate.
 
„Platforma DiasporaHub.ro vine în sprijinul tuturor cetăţenilor români din afara României şi al asociaţiilor şi grupurilor de sprijin de peste hotare în situaţii de urgenţă precum cea provocată de epidemia COVID-19. Cu ajutorul unui chestionar simplu de câteva întrebări, orice cetăţean român care are nevoie de ajutor sau de informaţii va fi ghidat uşor către cei care îi pot oferi sprijin, fie că vorbim despre livrarea unor cumpărături, traduceri, informaţii utile în această perioadă, etc.”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică (GCS).
 
Potrivit GCS, prin intermediul platformei vor fi distribuite uniform şi eficient cererile de ajutor formulate de cetăţenii români din diasporă către cei care depun eforturi să sprijine, organizaţii şi voluntari, „facilitând astfel transferul de resurse utile într-un mod simplu şi accesibil tuturor”.
 
DiasporaHub.ro este a cincea soluţie din pachetul de platforme dezvoltate, alături de stirioficiale.ro, datelazi.ro, cetrebuiesafac.ro si rohelp.ro.
 

 

Comenteaza