Breaking news Coronavirus. Două noi cazuri de infectare cu COVID-19 la Cluj

Grupul de Comunicare Strategică a confirmat astăzi creșterea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, de la 308 la 367.

Numărul pacienților afectați de virusul COVID-19 crește simțitor de la o zi la alta, iar de vineri până sâmbătă, numărul cazurilor a ajuns la 367. Creșterea a fost de 59 de cazuri, iar două dintre acestea sunt la Cluj. Astfel, numărul celor infectați din județul Cluj ajunge la 18, conform https://covid19-romania.appspot.com/log

Primul caz de infecție cu noul coronavirus la Cluj a fost cel al unei femei de 33 de ani care s-a întors în 10 martie de la muncă din Italia. Aceasta a venit  în țară cu o mașină, alături de o persoană din BH și două din CS, și s-a cazat la un hotel din Cluj. Femeia s-a simțit rău și s-a prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

O altă persoană din Cluj depistată pozitiv este internată la Timișoara. Aceasta a fost carantinată la Arad.

Cel de-al treilea caz este al unei femei de 25 de ani care a venit în 11 martie din Germania și s-a autoizolat la domiciliu. Femeia spune că a intrat în contact doar cu membrii familiei.

În 16 martie a fost confirmat cel de-al 4-lea caz de infectare cu COVID-19. Este vorba despre o persoană care a fost un contact al unui pacient pozitiv din BV.

Alte două cazuri au fost confirmate joi, 19 martie. Primul pacient, o femeie de 50 ani care s-a prezentat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj în 17.03.2020 pentru subfebrilităţi, slăbiciune generală, tuse, greață, cefalee, dureri articulare. Aceasta a călătorit în Austria cu maşina personală, anterior declarării acestei țări ca zonă galbenă. Al doilea pacient este tot o femeie, în vârstă de 31 ani, contact al cazului pozitiv nr. 71 din Brașov. 

Tot joi, 19 martie 2020, au fost depistate pozitiv 10 persoane din județul Cluj, din care 9 erau în carantină (5 femei cu vârsta cuprinsă între 28-47 ani și 4 bărbați cu vârsta între 27-51 ani) și o femeie de 29 de ani aflată în autoizolare (a călătorit în Austria, Germania), internată la SCBI după ce a prezentat simptomatologie specifica. Toate cele 9 persoane din carantină au fost transportate în condiții de izolare la SCBI Cluj-Napoca.

Comenteaza