Coronavirus/ În lunile iulie și august se va face TURISM pe litoral românesc

Coronavirus/ În lunile iulie și august se va face TURISM pe litoral românesc

Industria turismului va beneficia de un pachet de ajutor cu o componentă îndreptată spre reducerea costurilor cu energia electrică a hotelurilor şi restaurantelor şi o componentă care vizează capitalul de lucru.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu a estimat că abia în lunile iulie şi august se va putea face turism pe litoral, dar şi în general în România, iar după ce restricţiile de circulaţie în interiorul localităţilor vor fi ridicate, pe 15 mai, în următoarele două săptămâni se va face o evaluare a situaţiei sanitare şi se vor lua următoarele decizii privind turismul.

ntreaga industrie de turism a fost lovită (de criza Covid-19 - n. r.) într-o proporţie de 98-99%. Industria turismului este o industrie foarte sensibilă şi în special hotelierii, ca să poată să funcţioneze, ca să poată să le meargă business-ul, trebuie să aibă turişti. Măsurile se vor relaxa din 15 mai.

Probabil că nu se va pune problema să înceapă turismul din 15 mai. Dar, indiferent dacă Guvernul va da mai devreme sau mai târziu drumul la circulaţie, turistul va pleca de acasă şi se va duce să beneficieze de servicii turistice doar dacă se va simţi în siguranţă. Exact ca la bursă. În momentul când la bursă există speculaţii, există probleme că s-ar putea întâmpla ceva, acţiunile scad.

La fel şi în turism, ca să fac aşa o paralelă. Până nu ne vom simţi în siguranţă că mergând la un hotel, mergând într-un restaurant, mergând într-un bar vom fi siguri că nu se va întâmpla ceva vizavi de sănătatea noastră, acest lucru nu va putea fi relansat. Suntem în permanentă discuţie cu Ministerul Sănătăţii şi cu Ministerul de Interne tocmai pentru a pune la punct un set de reguli ca să facem oamenii să se simtă în siguranţă atunci când pleacă pentru o locaţie pentru a se destinde, când se duc într-un restaurant, când se duc într-un hotel.

Hotelurile nu sunt închise din punct de vedere oficial, dar, neexistând trafic, ele stau degeaba deschise", a afirmat Popescu.

Ministrul Economiei a dat asigurări că lucrează la un program de sprijin pentru hotelieri, dar şi pentru proprietarii de restaurante în vederea reducerii unor cheltuieli.

Comenteaza