Coronavirus / Începe testarea în masă a românilor. Orban: Se vor face peste 5.000 pe zi

Coronavirus / Începe testarea în masă a românilor. Orban: Se vor face peste 5.000 pe zi

În România, în ultimele 24 de ore, au fost testate 4.599 de persoane, acesta fiind cel mai mare număr de teste efectuate într-o singură zi în țara noastră de la izbucnirea epidemiei.

Premierul României a declarat la Radio România Actualităţi că va incepe testarea în masă a românilor. Ludovic Orban estimează că se vor face până luni peste 5000 de teste pe zi. Premierul spune că doar aşa vor fi diagnosticaţi cat mai repede cei infectaţi şi nu vor mai exista întârzieri.

"În ceea ce priveşte capacitatea de testare şi de diagnosticare, am crescut constant această capacitate, la ora actuală putem procesa peste 4000 de teste zilnic iar obiectivul nostru este să depăşim până luni, 5000 de teste zilnice astfel încât să nu mai existe întârzieri în diagnosticare şi diagnosticarea să se poată face în maxim 24 de ore din momentul solicitării", a declarat Ludovic Orban la Radio România Actualităţi, conform Mediafax.

Astăzi am avut şi cel mai mare număr de teste efectuate într-o singură zi. 4.599 de români au fost testaţi iar dintre aceşti, 441 au fost diagnosticaţi pozitiv.

Comenteaza