Coronavirus/ Netflix şi YouTube reduc din calitatea HD a video-urilor pentru a nu contribui la colapsul internetului

Coronavirus/ Netflix şi YouTube reduc din calitatea HD a video-urilor pentru a nu contribui la colapsul internetului

Măsurile sunt luate pentru a evita suprasolicitarea internetului în contextul în care milioane de europeni sunt izolaţi în casa din cauza pandemiei de coronavirus și folosesc internetul pentru telemuncă sau divertisment.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

YouTube este a doua companie după Netflix care acţionează, după ce comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a solicitat platformelor de streaming să reducă din calitatea înregistrărilor video pentru a preveni blocarea reţelei de internet.

Înregistrările video reprezintă o parte substanţială a traficului de date pe internet.

Până în prezent, au fost observate doar câteva "vârfuri" de utilizare, dar s-a luat decizia să se acţioneze pentru reducerea la minimum a presiunii exercitate asupra sistemului.

"Adoptăm hotărârea de a ne modifica temporar traficul în UE până la nivel standard, în mod implicit", a anunţat compania Alphabet Inc , deținătoarea platformei YouTube,  într-un comunicat.

Conţinutul video de calitate standard nu are la fel de multe detalii grafice şi nu este la fel de clar prin comparaţie cu înregistrările video de înaltă definiţie.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza