News alert Coronavirus. Numărul cazurilor de infectare a ajuns la 433. Au fost confirmate două decese și 64 de persoane vindecate

Coronavirus. Numărul cazurilor de infectare a ajuns la 433. Au fost confirmate două decese și 64 de persoane vindecate

Grupul de Comunicare Strategică informează că numărul pacienților infectați cu COVID-19 e teritoriul României a ajuns la 433, cu 66 de cazuri în plus față de ultima informare.

Conform sursei citate, dintre cele 433 de persoane infectate, 64 au fost vindecate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași). Pacienții nou confirmați cu coronavirus au vârsta cuprinsă între nouă și 74 de ani.

De la ultimele informații transmis de GCS, numărul cazurilor a crescut de la 367 la 433. Numărul persoanelor aflate în carantină este de 4.803, în timp ce numărul celor aflați în izolare a înregistrat o nouă creștere semnificativă, până la 65.799.

Dintre cei infectați, 14 se află la terapie intensivă, iar trei dintre ei se află în stare gravă. Starea celorlați pacienți este una bună. În plus, au fost confirmate două decese, pacientul în vârstă de 67 de ani care afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer) și un pacient în vârstă de 74 de ani din București, care se afla în programul de dializă.

La nivel național, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unități medicale private.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 43 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 33 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Irlanda, unul în Tunisia și unul în Franța. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat.

Comenteaza