Coronavirus / Primarul din Feleacu, după decesul femeii din Vâlcele: "Dați-mi voie să fiu optimist și să cred că nu vom avea și alte cazuri în zonă"

Coronavirus / Primarul din Feleacu, după decesul femeii din Vâlcele: "Dați-mi voie să fiu optimist și să cred că nu vom avea și alte cazuri în zonă"

Primarul comunei clujene Feleacu, Gabriel Costea, spune că este optimist întrucât, pană în prezent, niciuna dintre persoanele care au luat contact cu femeia infectată cu COVID-19 din Vâlcele nu are simptome de boală.

Primarul Gabriel Costea confirmă, într-un mesaj postat, joi seara, pe Facebook, faptul că femeia din județul Cluj care a murit infectată cu COVID-19 este din satul Vâlcele, unde era "o cunoscută cântăreața de muzică creștină, din comunitatea penticostală" și spune că este optimist întrucât perioada de izolare a persoanelor care au intrat în contact cu femeia se apropie de final și, pană în prezent, niciuna dintre acestea nu are simptome de boală.

"Primul pacient decedat in județul Cluj, ca urmare a infectarii cu virusul Covid-19 este consăteana noastra, dna Ileana Lingurar, din satul Valcele. D-zeu sa o odihneasca! Ea a fost o cunoscuta cântăreața de muzica crestina, din comunitatea penticostala, fiind cunoscuta și sub numele de Ileana din Valcele. 

Vreau sa va anunț ca, inca de luni dimineata, in colaborare cu Postul de Politie Feleacu, am oferit informatii celor de la Direcția de Sanatate Publica Cluj, pt efectuarea anchetei epidemiologice (dna Lingurar fiind confirmata cu Covid doar duminica noaptea).

In urma anchetei demarate, au fost izolate la domiciliu persoanele cu care aceasta a intrat in contact. Acestea sunt la izolare, de luni, pentru o perioada de 14 zile, care se calculeaza de la ultimul contact pe care l-au avut cu doamna Ileana Lingurar.

Majoritatea persoanelor au avut ultimul contact cu dansa in 15, respectiv 17 Martie 2020, prin urmare perioada de monitorizare este pana in 29, respectiv 31 Martie. Pana in prezent, nici una dintre aceste persoane nu a avut simptome de boala și ne apropiem de finalul celor 14 zile, in care ar putea apărea virusul.

Asadar, dati-mi voie sa fiu optimist și sa cred ca nu vom avea și alte cazuri in zona respectiva. Prin aceasta postare vreau sa va dau de inteles ca nu avem motive de panica, acest caz nu trebuie sa ne sperie, insa trebuie sa ne convingă și mai mult ca in aceasta perioada STAM ACASA", a scris primarul Feleacului, Gabriel Costea, pe Facebook.

Comenteaza