Coşmar în Mănăştur: zeci de camioane cu pământ, zilnic pe sub geamurile de pe străduţele înguste VIDEO

Coşmar în Mănăştur: zeci de camioane cu pământ, zilnic pe sub geamurile de pe străduţele înguste VIDEO
Locuitorii unei zone din cartierul clujean Mănăştur trăiesc de câteva zile un adevărat coşmar. Zeci de camioane încărcate cu pământ le trec zilnic pe sub geamuri, pe străduţele înguste dintre blocuri. Oamenii nu mai suportă zgomotul şi praful produs de maşinile de mare tonaj. Acestea transportă pământul excavat de la un şantier din zonă, iar şoferii camioanelor spun că nu au altă rută. Ca de obicei, Primăria a fost luată pe nepregătite şi nu ştie dacă transporturile efectuate pe străzile din Mănăştur sunt sau nu legale.

Locatarii străzilor Bâlea, Negoiu şi Mehedinţi din Cluj-Napoca au de îndurat disconfortul produs de camioanele care trec prin zonă. Maşinile de mare tonaj strică străzile şi aşa pline de gropi, iar în plus pun în pericol şi viaţa copiiilor. "E dezastru, e periculos, mai ales pentru copii", spune un clujean din zonă. Vezi ce spun şi alţii, în materialul video

Oamenii spun că în zonă s-a contruit haotic.

Şoferii de camioane spun că nu au un alt drum pe care să meargă. Vezi ce spun aceştia, în materialul video

Ar exista totuşi o rută ocolitoare, dar este vorba de un drum privat, cu bariere.

Reprezentanţii Primăriei spun că există un proiect pentru un alt drum de acces în zona în care se construieşte. "În planul urbanistic zonal este prevăzut pentru această zonă un acces către centura ocolitoare de sud", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei susţine că se mai poate merge prin Făget. "Există un drum pietruit care permite accesul din zonă spre strada Sfântul Ion", spune Buzatu.

Constructorii nu au fost de găsit. Deşi s-a săpat o groapă imensă, nu există niciun panou de şantier care să ne edifice cine construieşte aici.

Inspectorii Primăriei urmează să verifice ce prevede autorizaţia de construcţie şi dacă sunt avizate transporturile efectuate pe străzile din Mănăştur.

Reporter: Alin Golban
Operator: Cristi Rus

Comenteaza