Cosmin Stan (Realitatea TV) către viitorii ziarişti din Cluj: "jurnalistul în România are o viaţă foarte grea, mai ales în ultimii ani de criză" VIDEO

Cosmin Stan (Realitatea TV) către viitorii ziarişti din Cluj:
Vedeta Realitatea TV şi realizatorul emisiunii Newsroom, Cosmin Stan, le-a povestit studenţilor de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării despre viaţa de jurnalist şi despre sacrificiile pe care le presupune această carieră. Studenţii de la Jurnalism s-au arătat încântaţi de experienţele din presă ale lui Cosmin Stan.

Realizatorul Realitatea TV le-a vorbit studenţilor de la Facultatea de Jurnalism despre munca în televiziune, dar şi despre trusturile de presă din România lovite de criza economică.

 "Jurnalistul în România are o viaţă foarte grea, mai ales în ultimii ani de criză, criză care a afectat toate companiile şi, mai ales, companiile din presă", spune Stan. "Ceea ce mă bucură e că în cea mai mare parte toate aceste lipsuri financiare nu s-au văzut şi în produsul finit, în produsul jurnalistic".

Pentru a deveni jurnalişti, studenţii trebuie să iubească această meserie şi să fie dedicaţi muncii pe care o fac. Cosmin Stan le-a explicat studenţilor că trebuie să renunţe la viaţa personală pentru a-şi face bine meseria.

"Jurnalist eşti tot timpul, 24 de ore, 7 zile pe săptămână, nu poţi să treci nepăsător într-un week end când teoretic eşti liber pe lângă un eveniment şi să nu-l bagi în seamă pentru că atunci nu mai esti jurnalist", adaugă ziaristul de la Realitatea TV.

Cosmin Stan a avut parte şi de o surpriză din partea studenţilor de la Jurnalism, care i-au cântat "La mulţi ani", cu câteva zile înainte ca vedeta Realitatea TV să împlinească 35 de ani.

Studenţii spun că informaţiile primie de la Cosmin Stan îi vor ajuta în viitoarea carieră jurnalistică. "E o şansă extraordinară pentru studenţii de la Jurnalism", spune unul dintre ei. "Cred că nimeni n-a avut ocazia să-l cunoască până acum şi mi se pare un gest foarte frumos din partea domniei sale că ne-a onorat cu prezenţa şi să ne împărtăşească experienţa sa extraordinar de mare în acest domeniu". Vezi ce spun alţi studenţi, în materialul video

La FSPAC au mai susţinut conferinţe de-a lungul anilor jurnalişti precum Adelin Petrişor, Robert Turcescu sau Andreea Marin.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza