COVID la Casa Albă. Cu ce medicamente ar putea fi tratat Donald Trump

COVID la Casa Albă. Cu ce medicamente ar putea fi tratat Donald Trump

Protocoalele de tratament pentru bolnavii cu COVID-19 care se aplică în spitalele din SUA nu sunt cu mult diferite faţă de cele aplicate în Europa.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

În funcţie de stadiul bolii medicii folosesc pentru cei infectaţi plasmă de la pacienţii vindecaţi de Covid-19 , Remdesivir, antiviralul care reduce perioada de spitalizare, dexametazonă, acel antiinflamator pentru formele de boală moderate şi severe, dar şi Tocilizumab, anticorpi monoclonali - pentru stadiile medii şi grave de Covid.

Iată ce spune Profesorul Rafila despre tratamentul preşedintelui Trump: 

„Părerea mea este că într-o situaţie de genul ăsta se aplică o schemă terapeutică adecvată tipului sau fazei, tipului de infecţie, dacă e formă asimptomatică sau uşoară, medie sau gravă, nu e cazul, cred că e vorba de o fază asimptomatică sau uşoară în acest moment şi probabil că un tratament etiologic, cu Remdesivir”

Medicul infecţionist Ion Alexie de la Spitalul Summerlin din Las Vegas îţi spune şi cum arată lucrurile acum în interiorul Casei Albe: 

„Sunt convins că, dacă va fi nevoie îl vor trata la Casa Albă, cel mai probail au făcut camere de terapie intensivă şi au personalul care le trebuie acolo, nu cred că-şi vor lua riscul de a-l duce la alt spital unde ar putea să aibă alte complicaţii, părerea mea e că în fiecare zi îl vor arăta la televizor, să liniştească lumea, să se ştie că este în stare bună şi că poate să ia decizii, dacă cumva se îmbolnăveşte rău şi nu mai apare la televizor este un semn prost”, a spus dr. Ion Alexie din Las Vegas, medic infecţionist.

Medicul Alexie, care îngrijeşte pacienţi cu Covid, îţi explică şi cum ar putea arăta tratamentul Preşedintelui Trump, în funcţie de complicaţiile care pot apărea: 

„Acum este asimptomatic şi cel mai probabil va primi plasmă convalescentă, Remdesivir, Vitamina D3, Vitamina C şi Zinc. Dacă are infiltrate – pneumonie la computer tomograf este posibil să primească şi dexametazonă. I se va testa în sânge nivelul de interleukină 6 şi dacă este crescut are risc mare de furtună de citokine şi să se îmbolnăvească rău. În acest caz i se va da dexametazonă împreună cu Remsedivirul. Cei doi au acum pe deget în permanenţă puls-oximetrul. Îi vor testa oxigenarea în sânge continuu”, a precizat dr. Ion Alexie, citat de Mediafax.

Medicul explică şi ce aparatură este folosită în America pentru schimbul de plasmă, procedură pe care preşedintele Trump ar putea să o facă dacă i se înrăutăţeşte starea.

„Acest tratament se poate face la bolnavii infectaţi cu Covid şi care dezvoltă vasculită, Kawasaki Sindrome, acum se filtrează plasma pacienţilor care se aruncă din această pungă mare, şi plasma este înlocuită cu plasmă de transfuzii, şi merge în pacient”, a menţionat medicul infecţionist, angajat la un spital din Las Vegas. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza