Cozi kilometrice la singurul punct rutier de frontieră funcţional dintre Bulgaria şi Grecia

Cozi kilometrice la singurul punct rutier de frontieră funcţional dintre Bulgaria şi Grecia

Sute de români aşteaptă în autoturisme, joi dimineaţă, la cozi care se întind pe kilometri întregi la singurul punct de trecere a frontierei bulgaro-elene funcţional, de la Kulata-Promachonas.

 MAE a anunţat, miercuri, că accesul rutier pe teritoriul Greciei este permis, în perioada 1-15 iulie, printr-un singur punct de trecere. Motivul măsurii este introducerea obligativităţii completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidenţa celor care se deplasează în această ţară. Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a discutat, joi, la telefon cu omologul grec Nikos Dendias pentru a soluţiona întârzierile înregistrate la punctul de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă, odată cu instituirea, la 1 iulie, a noilor reguli privind intrarea cetăţenilor străini în Grecia, informează MAE, într-un comunicat de presă. MAE a trimis un reprezentant al Consulatului General al României la Salonic la punctul de trecere a frontierei Kulata – Promachonas pentru a acorda asistenţă cetăţenilor români. O primă măsură deja luată de Guvernul elen este crearea unui flux separat pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE

În schimb, un al cetăţean român care a zburat cu avionul spre Creta a scris, pe Facebook, că nu a fost respectată distanţarea socială, atunci când le-a fost făcut pasagerilor testul pentru COVID-19. 
 

Începând de miercuri, 1 iulie, turiştii care vin în Grecia sunt obligaţi să completeze un chestionar online, cu 48 de ore înainte, şi să obţină un cod QR care stabileşte dacă este necesar să fie supuşi unui test de depistare la sosire, potrivit AFP.

Etichete
Comenteaza