Update Crăciun, la lumânare în Floreşti. Al 2-lea an la rând / "Pe 23 nu am avut nici apă, nici curent"

Crăciun, la lumânare în Floreşti. Al 2-lea an la rând / "Pe 23 nu am avut nici apă, nici curent"

Electrica a publicat un cearceaf de străzi din Floreşti cu avarii la curent pe care estimează să le rezolve până la miezul nopţii... în seara de Crăciun.  

Mai mulţi locuitori din Floreşti s-au revoltat pe un grup de Facebook al comunităţii cu privire la faptul că firma de distribuţie Electrică i-a lăsat fără curent.

În seara de luni, 25 decembrie, în jurul orei 19, au curs mesajele cu privire la faptul că tot mai des reţeaua electrică a comunei e pe avarie. Oamenii scriu că sunt gata să protesteze la Primărie şi la Electrica. 

"Este foarte ușor pt. ei, pot fi defecțiuni programate sau nu în fiecare zi... și revin cu întrebarea: din peste 70 mii de locuitori ai Floresti-ului câţi sunt dispuși între Crăciun și Revelion să facem un protest spontan la Primărie, Electrica?"
"Trebuie făcut ceva, efectiv nu se mai poate aşa ceva!"
"Nu știu exact cauza, dar mi se pare de noaptea minții al doilea an consecutiv aceeași poveste de Crăciun."
"Stăm la lumina lumânării."
"Cine plăteşte reparaţia aparatelor care se defectează din cauză că sunt alternaţii de tensiune la reconectarea curentului? Data trecută noi am plătit-o!!!!"
"Bătaie de joc, pe 23 nu am avut nici apă nici curent, acum de Crăciun s-a luat curentul, să înțelegem că și de Anul Nou o să fie la fel?"
"Asta deja e nesimţire curată!! De Sărbători să stai cu lanternă şi lumânarii!!"
"Mă, se strică sarmalele în frigidere!"
"Vai de cei care lucrează de acasă acum!"

"Cum sărăcie ornamentele din sat au curent?!"
"Asta e pentru nostalgici, care regreta o anumită perioadă! Curent cu porția."
"Își bat joc de noi nici de sărbători să nu fim liniștiți se joacă cu nervii noștri."

"No, noi nu mai venim acasă, dacă nu e curent. Mai stăm prin Cluj."
"Eu am venit la Beliș cu colinda, aici nu este curent de la 17:00.", au scris floreştenii pe Facebook.

Întreruperi în mare parte din Florești, remediere estimată spre miezul nopții, a anunţat Electrica. Pe unele străzi a revenit curentul între timp. 
Crăciun, la lumânare în Floreşti. Al 2-lea an la rând / "Pe 23 nu am avut nici apă, nici curent"

Cei care locuiesc în zona de la Vivo spun că acolo nu a fost luat curentul nicio secundă, aşa că au fost mai avantajaţi decât alţii, chiar dacă și ei fac parte din cea mai mare comună din țară.

UPDATE:
Între timp, un floreștean mai talentat la cuvinte, a și compus o colindă cu dedicație pentru Floreștiul fără apă și fără curent pe care a publicat-o tot pe pagina de Facebook Trăiesc în Floreșt, Cluj:
1. Asta-i sara de Crăciun
Eu în beznă stau și spun
C-au venit colindători
Și toți stăm ca niște chiori.

2. Scoate opaițu creștine
Că lumina știi când vine
La mulți ani...
Mulți ani cu bine....

3. Că și în scripturi s-a spus
La Florești curentu-i dus
Că s-a dus și știm prea bine
Pân' la anu' care vine

4. N-am căldură, nici lumină
Și nici apa n-o sa vină
Și mânânci sarmale reci
De Crăciun, așa petreci!

La anu și la mulți ani!!!
(Daniel Groza)

Oamenii spun că în vremuri de criză se nasc poeții adevărați și s-au sfătuit să o lase mai moale cu ”Sărbători luminate” o perioadă, din moment ce nu e cazul, cel puțin pe cearceaful de străzi cu avarie. Iar cei care au văzut partea plină a paharului au spus că măcar bateriile la telefon le-au ținut oamenilor de urât în timpul avariilor la curent ca să poată butona pe Facebook. 

”Când stai prea mult pe întuneric, devii poet. Sunt în asentiment cu voi. Și eu am stat la lumina instalației de pom cu baterii.”
”Electrizantă poezie!”
”Haz de necaz”
”De-a râsu plânsu”
”Românul s-a născut poet!”, l-au aplaudat pe poet cei care au mai avut baterie la telefon.

UPDATE:
La ora 00:35 pe unele străzi pana de curent era rezolvată doar pe unele străzi din comuna Florești. Alți clujeni au mai avut de aștepat. Chiar și după ora 8 în dimineața de marți 26 decembrie mai erau străzi fără curent în comună. 
Crăciun, la lumânare în Floreşti. Al 2-lea an la rând / "Pe 23 nu am avut nici apă, nici curent" Crăciun, la lumânare în Floreşti. Al 2-lea an la rând / "Pe 23 nu am avut nici apă, nici curent"

Comenteaza