Crăciunul în Betleem. Creștini din lumea întreagă se adună la Biserica Nașterii Domnului

Crăciunul în Betleem. Creștini din lumea întreagă se adună la Biserica Nașterii Domnului
Cei veniți la Betleem așteaptă începerea Liturghiei de la miezul nopții din Biserica Nașterii Domnului, locul în care se crede că s-a născut Iisus.

Credincioșii, veniți în Țara Sfântă pentru a sărbători Crăciunul au început deja să se adune la procesiunea anuală a Patriarhului latin al Ierusalimului din Orașul Vechi în orașul biblic, Betleem, în care se se crede că s-a născut Iisus, relatează Agerpres.

Pierbattista Pizzaballa, principalul lider spiritual romano-catolic din Țara Sfântă de când predecesorul său a demisionat în vara anului trecut, urmează să conducă procesiunile începând de la ora locală 11:00 (09:00 GMT).

Mai târziu, Pizzaballa va oficia Liturghia la miezul nopții în Biserica Nașterii Domnului din Betleem, care se crede că marchează locul în care s-a născut Iisus.

Aproximativ 120.000 de turiști, dintre care jumătate sunt creștini, sunt așteptați să viziteze Țara Sfântă în decembrie, potrivit statisticilor anunțate de Ministerul Turismului din Israel.

Într-un mesaj de Crăciun transmis din Ierusalim la începutul acestei săptămâni, Pizzaballa a atras atenția asupra tragediilor din Siria, Egipt și Irak, subliniind că pentru a opri aceste tragedii "cuvintele nu sunt suficiente". "Trebuie să combatem sărăcia și nedreptatea", a adăugat el, referindu-se și la "obstacolele continue ce stau în calea păcii în Israel și Palestina" și lăudând munca papei Francisc.

Creștinii, cândva o prezență mult mai mare în Țara Sfântă, reprezintă astăzi până la aproximativ 2 la sută în Israel și Cisiordania și 0,1 la sută în Fâșia Gaza.

Majoritatea creștinilor locali arabi sunt ortodocși care marchează Crăciunul pe 7 ianuarie, dar ei includ mai multe zeci de mii de romano-catolici care sărbătoresc Crăciunul pe 25 decembrie.

 

Comenteaza