Crește numărul deceselor în urma cutremurului din Marea Egee. S-a ajuns la peste 25 de morți

Crește numărul deceselor în urma cutremurului din Marea Egee. S-a ajuns la peste 25 de morți
| Foto: economica.net

Un cutremur puternic de suprafaţă, cu magnitudinea revizuită de 6,7 pe scara Richter, a lovit, vineri, coasta Mării Egee a Turciei, la nord de insula Samos, din Grecia.

Numărul persoanelor decedate a crescut la 27. Cel puţin 20 de clădiri din Izmir au fost distruse, au spus autorităţile. De asemenea, 2 copii au murit în insula greacă Samos, în timpul cutremurului care a zguduit regiunea Mării Egee. Alte 8 persoane au fost rănite în localitatea Karlovasi, din insula Samos.

Oraşul Izmir de pe coasta Turciei şi insula Samos din Grecia au fost regiunile cele mai afectate de cutremur. Apa mării Egee a ajuns pe străzile oraşului Izmir şi în oraşul Vathy din Insula grecească Samos. Cutremurul de suprafaţă s-a produs la o adâncime de 16,54 km. Seismul a avut loc la o distanţă de 17 km de coasta Izmirului şi a fost resimţit în Atena şi Istanbul, relatează Mediafax.

Imaginile şi videoclipurile televizate au arătat o muncă delicată pentru salvarea oamenilor de sub dărâmături. Operaţiunile de căutare şi salvare au fost finalizate în opt clădiri şi sunt în curs în alte nouă locaţii, au transmis oficialii.

loading...
Comenteaza