Creşte numărul infracţiunilor contra patrimoniului în Cluj

Creşte numărul infracţiunilor contra patrimoniului în Cluj
Creştere cu mai bine de 6% în primul semestru al acestui an la infracţiunile contra patrimoniului în judeţul Cluj, conform raportului semestrial al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Infracţiunile contra patrimoniului înseamnă furturi, tâlhării, piraterii, abuzul de încredere, gestiune frauduloasă, înşelăciune sau distrugere.

„Acest fapt se datorează în principal evoluţiei infracţiunilor de furt, cu precădere, în domeniul micii criminalităţi", arată purtătorul de cuvânt Alma Brehariu. Ea subliniază însă că în restul domeniilor infracţionale au fost înregistrate scăderi, „în pofida crizei financiare pe care o parcurgem". În general numărul faptelor penale sesizate a scăzut cu 6,6 % faţă de perioada similară a anului 2010. În ceea ce priveşte infracţionalitatea contra persoanei se constată o scădere cu 11,13% a numărului de fapte sesizate iar în domeniul criminalităţii economico-financiare au fost constatate 285 infracţiuni, unde sunt cercetate un număr de 208 persoane.

Infracţionalitatea economico-financiară sesizată a scăzut cu 32,21 %, „ceea ce reprezintă o îmbunătăţire a siguranţei mediului de afaceri din judeţul Cluj", mai arată Brehariu. Totodată numărul infracţiunilor stradale sesizate în prima jumătate a acestui an a scăzut cu 9,18% faţă de acelaşi interval al anului trecut iar furturile stradale au scăzut şi ele ca număr, cu 11,44%.

Comenteaza