Crimă îngrozitoare: Un student la Cluj și-a ucis tatăl după ce au băut împreună. Polițiștii l-au găsit pe criminal dormind în casă

Crimă îngrozitoare: Un student la Cluj și-a ucis tatăl după ce au băut împreună. Polițiștii l-au găsit pe criminal dormind în casă
Raul Chiforescu alături de tatăl și mama sa, într-o fotografie făcută pe 1 Decembrie, când părinții și-au vizitat unicul fiu la Cluj | Foto: Facebook

Şocanta crimă cumplită s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute. Raul Chiforescu, student în anul al doilea la Universitatea Tehnică din Cluj, a venit în vacanță acasă, la părinții săi, în Dorna Candrenilor. Sâmbătă seara, după ce a băut împreună cu tatăl său vreo trei litri de vin, a pus mâna pe un cuțit și l-a înfipt în inima părintelui său.

Crima a fost anunțată la poliție de mama tânărului, scriu cei de la Obiectiv de Suceava. Oamenilor din sat nu le vine să creadă ce s-a întâmplat și spun că în familia respectivă nu au fost niciodată conflicte, fiind “una de top, de gospodari”.

Acum patru ani, tot la Dorna Candrenilor, tot în postul Crăciunului, un bărbat de 46 de ani le-a tăiat gâtul părinților, în vârstă de 77 de ani și respectiv 71 de ani și le-a aruncat cadavrele la distanță mare unul de celălalt  

Sâmbătă, 22 decembrie, în jurul orei 23.30, Nicoleta Chiforescu, din Dorna Candrenilor, a sunat la 112 și a anunțat faptul că și-a găsit soțul mort în casă. În momentul în care polițiștii au ajuns la domiciliul familiei Chiforescu, au găsit casa răvășită și mult sânge în interiorul locuinței. Oamenii legii au desfășurat cercetări pentru a afla cum a decedat Florin Chiforescu (42 de ani) și l-au trezit din somn pe fiul Raul Chiforescu (20 de ani).

În urma anchetei, polițiștii au aflat că tatăl și fiul au băut împreună, în acea seară, aproximativ doi-trei litri de vin. La un moment dat, între cei doi s-a iscat un scandal, care a degenerat până la o bătaie propriu-zisă. În timpul disputei, tânărul a luat un cuțit și l-a înfipt o singură dată în pieptul tatălui său, în dreptul inimii.

Raul Chiforescu a fost audiat sâmbătă noap­tea de procuror, fiind reținut pentru 24 de ore. Duminică, 23 decembrie, judecătorii de la Tribunalul Suceava au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Raul Chiforescu.

Tânărul, în vârstă de 20 de ani, este student la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în anul doi.

Crima din Dorna Candrenilor a șocat întreaga comunitate

Primarul din Dorna Candrenilor a declarat a doua zi după crimă că acest nefericit eveniment a îndoliat atât familia Chiforescu, cât și întreaga comună.

„Din ce am auzit, a fost o ceartă între Florin și Raul. Familia Chiforescu a fost o familie deosebită, Raul era singur la părinți, era un copil liniștit. Diavolul și-a băgat coada aseară, chiar înainte de Sărbători. Evenimentul ne-a cutremurat pe toți, întreaga comună, ne-a nenorocit. Băiatul e student la Cluj, un copil foarte bun, nu bea, nu nimic, i-a pus Diavolul cuțitul în mână și l-a nenorocit pe tatăl său”, a declarat primarul comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea. Întrebat ce fel de familie a fost familia Chiforescu, dacă au mai fost probleme, primarul a spus că „nici vorbă, era o familie de top, de gospodari”.

Primarul Dănuț Candrea, cu vocea tremurândă, a adăugat faptul că a discutat despre cele petrecute cu șeful de post, deoarece nu a avut putere să meargă la fața locului sau să vorbească cu femeia îndoliată.

Florin Chiforescu, bărbatul ucis de propriul său fiu, lucra ca fochist la Aqua Carpatica, în comuna Panaci.

„Membrii familiei Chiforescu, tatăl, mama și fiul, se înțelegeau bine, se pozau peste tot unde mer­geau. Au fost împreună la Cluj, la Raul, au fost la mall, s-au pozat ținându-se după cap, se înțelegeau bine, o familie bună”, a adăugat primarul comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea.

În urmă cu patru ani, în comuna Dorna Candrenilor a mai avut loc o crimă odioasă, tot în Postul Crăciunului, înainte de Nașterea Domnului.

Atunci un bărbat (46 de ani) le-a tăiat gâtul părinților, în vârstă de 77 de ani și respectiv 71 de ani. După ce i-a ucis, le-a aruncat cadavrele la distanță mare unul de celălalt. Bărbatul care și-a ucis părinții în anul 2014 susținea că are o listă cu persoane pe care trebuie să le omoare, deoarece așa i-a poruncit Sfântul Ioan Botezătorul. 

Comenteaza