CRIMINALUL din Baciu avea o condamnare la închisoare cu executare, dar autorităţile l-au lăsat LIBER

CRIMINALUL din Baciu avea o condamnare la închisoare cu executare, dar autorităţile l-au lăsat LIBER
| Foto: Captura video - stirileprotv.ro

Potrivit informaţiilor Clujust masacrul din Baciu putea fi evitat dacă autoritățile își făceau treaba. Bărbatul care și-a ucis mama și bunica avea de executat o condamnare de un an de închisoare, însă era în libertate, datorită procedurilor birocratice. 

Detaliile cumplite ies la iveală în urma anchetei dublei crime din Baciu. Individul le-ar fi bătut pe cele două femei până le-a lăsat fără suflare, iar abia după aceea le-a secerat trupurile cu un cuţit. Ulterior început să cureţe locul şi a făcut duş. După crime, s-a dus la magazin după alcool şi ţigări. Era extrem de agitat, au povestit martorii. În faţa anchetatorilor, n-a recunoscut nimic, a transmis stirileprotv.ro

Bărbatul care și-ar fi ucis mama și bunica are un cazier bogat și este un cunoscut al cercurilor interlope din Timiș. A mai avut condamnări pentru ultraj și bătăi, iar anul trecut, din cauza violenței, chiar mama lui a cerut un ordin de protecție pentru 3 luni. În data de 11 mai, individul a fost condamnat la un an de închisoare pentru lovire. Însă, culmea, acesta a rămas în libertate și a continuat să locuiască împreună cu mama și bunica lui.

Suspectul nu a ajuns după gratii. El figura în acte cu domiciliul în Italia, iar codul de procedura penală spune că inculpatul este citat și primește sentinţa la adresa unde locuiește, a scris clujust.ro. "Până la acest moment nu s-a întors dovada de comunicare a hotărârii cu străinătatea, respectiv, cu Italia, pentru a se putea exercita calea de atac în termen procedural. Prin urmare, mandatul de executare nu a fost pus în aplicare", transmite Judecătoria Cluj-Napoca. 

Însă individul nu mai era în Italia, ci se plimba liber prin Cluj-Napoca. Iar anchetatorii nu l-au căutat, fiind condamnat pentru o infracțiune comună. Acum, dacă va fi găsit vinovat, suspectul poate să stea după gratii 25 de ani.

Comenteaza