Crucea Tineretului, sfințită de Papa Ioan-Paul al II-lea, ajunge la Cluj

Crucea Tineretului, sfințită de Papa Ioan-Paul al II-lea, ajunge la Cluj
Tinerii din Cluj vor întâmpina, duminică seara, Crucea Tineretului, sfințită în anul 1984 de către Sfântul Ioan-Paul al II-lea, Papă al Romei, și trimisă în pelerinaj în întreaga lume, pentru a vesti Zilele Mondiale ale Tineretului.

Crucea de lemn, înaltă de patru metri, însoțită de o icoană a Maicii Domnului, sfințită, de asemenea, de Sfântul Ioan-Paul al II-lea în anul 2003, va ajunge la Cluj duminică, 26 octombrie, de la ora 17:30.

Cele două vor fi primite solemn în catedrala „Schimbarea la Față", de pe Bulevardul Eroilor, unde de la ora 18:00, va fi oficiată Sfânta Liturghie de către părintele Anton Crișan, rectorul catedralei, iar de la 19:30, tinerii din Cluj sunt invitați la un program de Adorație Euharistică. Aceştia vor porni de la ora 21:00 într-o procesiune spre catedrala în construcție a Martirilor și Mărturisitorilor Credinței din secolul XX. Crucea Tineretului va fi primită în capela Sfântul Iosif, unde va avea loc Venerarea Crucii și a icoanei Maicii Domnului, de la 22:00.

Manifestările continuă şi luni, cu începere de la 06:45, când va avea loc Sfânta Liturghie în Capela Sfântul Iosif, urmată, de la ora 09:00, de Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de PS Florentin Crihălmeanu, episcopul Eparhiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

Crucea Tineretului va putea fi venerată la Capela Sfântul Iosif până la ora 18:00, când credincioșii vor porni în procesiune până la Biserica Piaristă (a Universității), unde, împreună cu icoana Maicii domnului, vor fi preluate de comunitatea romano-catolică din Cluj-Napoca. Apoi, de la 19:00, în Biserica Piariștilor va avea loc Sfânta Liturghie, în limba maghiară și rit latin, urmată de Adorație Euharistică, de la ora 20:30, unde vor rămâne până marți seara, zi în care sunt programate Sfânta Liturghie în limba maghiară, de la ora 09:00, precum și Sfânta Liturghie, în limba română, de la ora 18:00.

Pelerinajul Crucii Tineretului și al icoanei Maicii Domnului va continua în Eparhia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Maramureș și în Dieceza Romano-Catolică de Satu Mare. Miercuri, ea va fi primită de comunitatea catolică de ambele rituri din Sighetu Marmației, turul prin România urmând să se încheie în data de 1 noiembrie.

Pelerinii vor vesti atât Ziua Mondială a Tineretului, care va avea loc în 2016 în Cracovia, Polonia, cât și Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic care va avea loc la Cluj-Napoca, în 22-26 iulie 2015. Ziua Mondială a Tineretului este un eveniment instituit de Sfântul Ioan-Paul al II-lea, organizat de Biserica Catolică din întreaga lume din trei în trei ani. În 2013, Ziua Mondială a Tineretului a fost organizată în Rio de Janeiro, Brazilia.

Comenteaza