News alert CSM a motivat avizul negativ privind revocarea lui Kovesi şi l-a transmis la Cotroceni

CSM a motivat avizul negativ privind revocarea lui Kovesi şi l-a transmis la Cotroceni
| Foto: Romania TV

Secţia pentru procurori a CSM a trimis avizul negativ dat în cazul cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi la Cotroceni. Klaus Iohannis urmează să ia o decizie.

Documentele au fost transmise către Palatul Cotroceni după ce decizia a fost motivată.

"În urma avizului nefavorabil privind propunerea ministrului justiţiei de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că hotărârea nr. 52 din 27 februarie 2018 a fost motivată şi înaintată decidenţilor pentru a dispune măsurile legale", transmite CSM.

Preşedintele Klaus Iohannis va lua o decizie privind cererea lui Tudorel Toader de revocare a procurorului şef al DNA.

Ministrul Justiţiei a declarat, luni, că procurorii din CSM au luat o hotărâre rapidă, "instant", referindu-se la avizul negativ dat propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, precizând că acum acestora le este greu să motiveze.

"Va merge (la Preşedinţie -n.r.) imediat ca va fi gata (motivarea -n.r.). Procurorii din Secţia Consiliului Superior al Magistraturii au luat o hotărâre instant, aşa, o rapidă, în câteva minute. În realitate, cred că au fost mai puţin de 10 minute că eram acolo. Eu am făcut afirmaţiile pe care le-am făcut şi pe care mi le menţin. Acum, vă daţi seama că le este greu ca să motiveze contra evidenţei", a declara Tudorel Toader, la ministerul Justiţiei, pentru Antena 3.

Pe 27 februarie, Secţia pentru Procurori a CSM a dat aviz negativ pentru revocarea lui Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, avizul fiind unul consultativ.

Comenteaza