CSM: Interviul procurorului clujean Irimie, realizat în baza unei metodologii asumate de toţi membrii

CSM: Interviul procurorului clujean Irimie, realizat în baza unei metodologii asumate de toţi membrii
Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii spune, într-un comunicat de vineri, că audierile procurorilor Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie au fost făcute în baza unei metodologii unitar asumate de toţi membrii Secţiei, iar evaluarea Ministerului Justiţiei e o procedură neasumată normativ.

Mai mult, Secţia pentru procurori a CSM susţine că este "imperativ necesară" realizarea procedurii de numire în funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, respectiv, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-o modalitate simetrică cu cea prin care se realizează numirea preşedintelui, vicepreşedintelui şi preşedinţilor de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, se arată într-un comunicat de presă.

Concret, propunerile pentru funcţiile de procurori şefi să fie iniţiate de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

CSM arată că în 17 septembrie 2012 a fost declanşată procedura de selecţie pentru funcţiile vacante de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin publicarea pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei a unui anunţ privind procedura menţionată, care s-a desfăşurat în conformitate cu Standardele de organizare şi desfăşurare a selecţiei şi Standardele de evaluare a interviului susţinut de candidaţi, publicate pe aceeaşi pagină de internet.

În ziua de 27 decembrie 2012, pe site-ul Ministerului Justiţiei a fost publicat un document intitulat "Analiza comparativă a procedurilor care au avut loc la Ministerul Justiţiei şi la Consiliul Superior al Magistraturii, în cadrul procedurii de numire a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie".

Citeşte precizările referitoare la conţinutul acestui document făcute de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturiid

Etichete
Comenteaza