Cu cât se vinde un copil la Cluj? 3.100 de euro, în două rate

Cu cât se vinde un copil la Cluj? 3.100 de euro, în două rate

Un bărbat din Cluj și o tânără din Sălaj au fost reținuți pentru că au convenit să facă vânzare - cumpărare cu un nou-născut, la Spitalul Orășenesc din Huedin.

În 5 august, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților RA și MN, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, fals în declarații și instigare la fals intelectual, conform Info Huedin.

„La data de 20 iulie, inculpata RA, în vârstă de 20 de ani, din județul Sălaj, a dat naştere unui copil la Spitalul Orăşenesc Huedin, ocazie cu care a fost abordată de inculpatul MN, de 54 de ani, din județul Cluj, care i-a propus să îi cumpere nou-născutul.

În acest scop inculpatul MN i-a oferit inculpatei RA suma de 15.000 lei, pe care urma să o achite în două tranşe, respectiv 1.000 de euro în momentul întocmirii certificatului de naştere, restul sumei de bani urmând să fie achitată în momentul în care copilul împlineşte vârsta de un an.

Pentru a da aparență de legalitate vânzării - cumpărării minorului nou-născut, având în vedere că inculpata a fost de acord cu propunerea inculpatului, cei doi au convenit să declare în fals că MN este tatăl biologic al minorului, acesta să-l recunoască și pe cale de consecință să intre în posesia lui, pe o cale aparent legală, respectiv ca părinte al său.

În acest sens, la data de 23 iulie, cei doi inculpați s-au deplasat la Oficiul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Huedin, unde fiecare a dat o declarație pe propria răspundere cu privire la faptul că inculpatul MN este tatăl biologic al copilului născut la 20 iulie de către inculpata RA, în urma unei relații pe care aceștia ar fi avut-o anterior.

După ce a fost obținut certificatul de naștere, inculpatul MN i-a plătit inculpatei o parte din suma convenită, respectiv 2.100 de lei. Inculpații RA și MN urmează să fie prezentați Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, arată DIICOT Sălaj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și Jandarmeriei Române.

Comenteaza