News alert Video Cu jumătate de milion de turişti şi cea mai bună calitate a vieţii, Clujul a fost EXCLUS din clipul de prezentare a României

Cu jumătate de milion de turişti şi cea mai bună calitate a vieţii, Clujul a fost EXCLUS din clipul de prezentare a României

Ministerul Turismului a exclus Cluj-Napoca din clipul de prezentare a României pentru promovarea turismului cultural și de city break. Vorbim despre oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din ţara noastră.

În video sunt prezentate doar orașele Alba Iulia, Sibiu, Târgu Jiu, Constanța, Iași, Timișoara și București. 

„Clipul va contribui la creșterea notorietății României ca destinație turistică competitivă în privința turismului cultural. Acesta va fi prezentat în cadrul evenimentelor internaționale, precum și prin intermediul unor campanii publicitare și de marketing care vor duce la conturarea României ca destinație pentru pasionații de turism cultural și pentru turiștii care preferă experiențele de tip city-break”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului. 

Clujul, oraşul din România cu cea mai bună calitate a vieţii şi în 2019. Capitala, surclasată de alte două oraşe

Amintim că municipiul Cluj-Napoca este lider în clasamentul naţional privind calitatea vieţii şi se află pe poziţia 106 din 226 de oraşe incluse în topul mondial Numbeo pentru 2019. Deşi se poziţionează abia aproape de jumătatea clasamentului mondial, Cluj-Napoca surclasează alte trei oraşe din România, între care şi capitala: Timişoara (126), Iaşi (143) şi Bucureşti (168). Mai multe detalii AICI!

Banca Mondială: Peste 15% dintre români s-ar muta la Cluj-Napoca, atraşi de calitatea vieţii

Peste 15% dintre români s-ar muta la Cluj-Napoca datorită calităţii vieţii, acesta fiind şi cel mai atractiv oraş secundar din România, relevă Banca Mondială.

„În ceea ce priveşte preferinţa oamenilor, s-a răspuns la un chestionar aplicat la nivel naţional în perioada martie – aprilie 2017 pe un eşantion de 1.250 de respondenţi care au fost întrebaţi în ce oraş din România s-ar muta dacă ar avea posibilitatea să se mute în alt oraş faţă de cel în care locuiesc.

15,32% din cei chestionaţi au răspuns că s-ar muta la Cluj-Napoca, oraşul fiind primul în top, atraşi de calitatea vieţii şi de serviciile de sănătate din oraş, educaţie universitară, locuri de muncă, mediul cultural-artistic dinamic, mediul economic activ, mai ales pe servicii cu valoare adăugată mare, cum ar fi IT, industria farmaceutică, consultanţă.

Cluj-Napoca este urmat de Bucureşti, cu 14,46% şi Timişoara, cu 11,88%", arată studiul făcut de Banca Mondială, în colaborare cu Comisia Europeană, scopul fiind regândirea politicii de dezvoltare regională pe perioada de programare 2021-2027”.

Peste jumătate de milion de turişti, în Cluj, în 2018

București a înregistrat cel mai mare număr de turiști înregistrați în primele 11 luni ale anului 2018, cu aproape 2 milioane de sosiri, urmat de Constanţa şi Braşov. Judeţul Cluj este al patrulea în clasament, cu peste 600.000 de turişti. Mai multe detalii AICI!

VEZI ŞI Taxa pe turism: Hotelierii anunță că tarifele de cazare la Cluj-Napoca rămân neschimbate

Comenteaza