Cu numere de înmatriculare false transporta tigarete de contrabanda de 100.000 euro

Cu numere de înmatriculare false transporta tigarete de contrabanda de 100.000 euro
Aproape 600.000 de tigarete, în valoare de circa 100.000 de euro, au fost ridicate de catre politistii clujeni, în urma unui control în trafic. Conducatorul auto a fost retinut pentru 24 de ore, iar autovehiculul cu care se efectua transportul a fost indisponibilizat.

La data de 13 iunie a.c., în jurul orei 00:10, un conducator auto, de 38 de ani, din judetul Maramures, a fost oprit pentru control pe DN1 C, pe raza localitatii Jucu.

Întrucât, comportamentul conducatorului auto le-a trezit suspiciuni politi?tilor, s-a efectuat un control amanuntit al autoutilitarei cu care, conform afirmatiilor soferului, se transportau animale.
Astfel, au fost descoperite 599.800 de tigarete de contrabanda, cu o valoare totala de piata de circa 100.000 de euro.

Tigarile se aflau ascunse în compartimentul de transport marfa al autoutilitarei, în spatii special create, prin dublarea peretilor caroseriei autovehiculului. Spatiul destinat transportului era amenajat cu fân si materii fecale, pentru disimularea unui transport de animale.

De asemenea, în urma investigatiilor efectuate, s-a constatat ca, vehiculul cu care se efectua transportul, nu era înmatriculat în România, având aplicate numere false.  Autoutilitara a fost sigilata ?i indisponibilizata.

Politistii continua cercetarile pentru documentarea întregii activitati infractionale a barbatului, sub aspectul savârsirii infractiunilor de detinere în afara unui antrepozit fiscal a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator, ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de tigarete, contrabanda, precum si punerea în circulatie sau conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat. Totodata, s-a dispus retinerea barbatului, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lânga Judecatoria Cluj-Napoca în vederea luarii unei masuri preventive.

 

 

Comenteaza