Cu partidul în pădure. Vezi stenogramele din dosarul de corupţie a lui Traian Mariş VIDEO

Cu partidul în pădure. Vezi stenogramele din dosarul de corupţie a lui Traian Mariş  VIDEO
Dosarul de corupţie în care a fost trimis în judecată directorul Direcţiei Silvice Cluj scoate la iveală contre între PNL şi PSD. Stenogramele arată că pădurarii vorbeau între ei că era mai bine dacă directorul Traian Mariş ar fi fost susţinut de PSD, şi nu de PNL. De asemenea, reiese că Mariş a mers la discuţii cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, de la PSD.

Directorul Direcţiei Silvice Cluj, Traian Mariş, a fost trimis în judecată pentru luare de mită. El este acuzat că a primit 10.000 de lei de la doi pădurari pentru nu-i muta din posturile deţinute şi pentru a-i feri de controale. Banii au fost daţi prin intermediul unui al treilea pădurar. Cei trei s-au întâlnit înainte pentru a se sfătui cum să dea banii, iar discuţia a fost înregistrată.

STENOGRAMELE PĂDURARILOR
SURSA: Dosar penal

B. Călin (NUMELE SCRIS CU GALBEN): Bă, fi atent. Hai să-ţi spun, fac io banii.
M. Valentin (NUMELE SCRIS CU GALBEN): Bă el, îi el, pă el îl ştii că el umblă pe acolo cu partidu, cu p... mea şi el nu-i din partidu ăla.
B.C: Ştii cum facem?
M.V: Ştii?
T. Voicu: Niciodată n-am comentat nimica la Mariş.
M.V: Stai să-ţi spui că el de-ar fi de la PSD..
B.C: Ar fi altă situaţia.
M.V: I-ar spune ăia bă aşe. Dar îi bai că-i de dincolo.
B.C: Numa contre.

Discuţia dintre pădurari arată că Traian Mariş a mers la discuţii cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Oleleu, membru PSD. De asemenea, pădurarii să plângeau că nu se pot pune cu Mariş, pentru că e susţinut de PNL.

STENOGRAMELE PĂDURARILOR
SURSA: Dosar penal

T.V: Deci Mariş...
B.C: Ce dovadă de caracter a putut da?
T.V: Mariş o făcut treaba asta.
B.C: Şi acum mă înţelegi?
T.V: Deci s-o dus la Oleleu, că Oleleu câteodată ăsta nu-l bagă nici pe şefu. Înţelegi? Deci s-o dus la Oleleu, Căline, ăsta-i mult mai rău ca Valer (Valer Prigoană - şef de district).
B.C: No înţelegi?
T.V: No şi tăt greutăţi de-alea. Şi apoi după aia tu când îl prinzi, dacă vezi că tot îi duşmănie, să nu îi zici. Deci io când mă duc la partid să zic că Mariş îi...
B.C: Degeaba, nu te poţi bate cu el.
T:V: Păi amu clar că nu.
B.C: Îi director, nu te poţi bate cu el. Înţelegi? Să fie aia cinstită şi aia dreaptă, îi acolo, îi băgat PNL-ul, îl ţine.

Ioan Oleleu a recunoscut discuţia cu Traian Mariş şi a precizat că a primit numeroase plângeri de la oamenii din Mărişel că nu pot cumpăra lemn de la Direcţia Silvică pentru că nu au loc de anumite firme.

"Cu domnul Maris am avut o discutie si dansul mi-a explicat vizazi de anumite contracte in derulare si de posibilitatea care ar fi fost ca oamenii sa poata cumpara. adica era nevoie sa participe la licitatie dar impunea dotare pe care oamenii simpli nu o aveau", a declarat Ioan Oleleu.

Din dosarul lui Mariş procurorii au disjuns un alt dosar în care este cercetat fostul director Ioan Morar, susţinut de PDL, după ce un pădurar a declarat că i-a dat mită 10.000 de euro.

Reporter: Alin Golban
www.realitateacluj.ro

Comenteaza