Video Culmea infrastructurii la Cluj: sens giratoriu triunghiular. Șoferii se pierd ca-n Triunghiul Bermudelor

Culmea infrastructurii la Cluj: sens giratoriu triunghiular. Șoferii se pierd ca-n Triunghiul Bermudelor
| Foto: capură video

Șoferii care circulă pentru prima dată pe traseul Cluj – Dej vor avea o surpriză la Gherla: un sens giratoriu sub formă de triunghi!

O filmare recentă arată cum şoferii, puşi în încurcătură de sensiul giratoriu triunghiular, nu ştiu pe unde să o apuce:

În imaginile postate de gherlainfo.ro se vede cum şoferul unui camion care circula dinspre Dej spre Cluj, ajuns la sensul giratoriu de la Băile Băița, observă indicatorul de sens giratoriu şi virează la stânga. Greşit! Omul intrase pe drumul de ieșire din Gherla, unde s-a trezit față în față cu mașini care veneau din sensul opus. După ce a reuşit, totuşi, să treacă, a dat de o altă belea: încercând să vireze spre Cluj, la următorul drum spre spre dreapta, alte mașini i-au apărut în față.

Intersecția sub formă de "sens giratoriu triunghiular" de la Gherla a apărut după ce în vechea intersecție devenise periculoasă, odată cu inaugurarea variantei ocolitoare peste deal, pe la Bunești, spre Dej. Într-un singur an, în 2010, s-au produs acolo mai multe accidente în urma cărora două persoane au murit, iar numeroase altele au fost rănite, pe fondul neacordării priorității la ieșirea din oraș, scrie sursa citată.

În 2013, CNAIR decis să implementeze sensul giratoriu sub formă de triunghi, ca soluţie temporară care, între timp, a devenit... permanentă. 

Comenteaza