Cultură de cannabis într-un apartament

Cultură de cannabis într-un apartament
Opt persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 44 de ani sunt cercetate de procurorii clujeni pentru trafic de canabis, după ce o cultură a fost găsită pe raza oraşului Tăuţii Măgherăuş, iar o alta într-un apartament din municipiul Baia Mare.

 

Percheziţiile domiciliare la sediul suspecţilor au avut loc ieri şi au fost executate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş şi de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj.

De asemenea, au pus în executare opt mandate de aducere emise pe numele suspecţilor: M.M., de 44 de ani, H.I., de 36 de ani, E.R., de 38 de ani, M.R., de 22 de ani, M.T., de 25 de ani, C.D., de 23 de ani, M.P., de 22 de ani, toţi din Baia Mare şi S.G., de 20 de ani, din Tăuţii Măgherăuş. Aceştia sunt suspectaţi că au cultivat şi comercializat în mod repetat în cursul acestui an canabis unui cerc larg de consumatori din Maramureş. Până în prezent, poliţiştii au identificat 20 de persoane care se aprovizionau de la cei în cauză.

În urma cercetărilor şi a percheziţiilor domiciliare efectuate a fost identificată o cultură situată pe un teren de pe raza oraşului Tăuţii Măgherăuş, de pe care s-au ridicat zece plante de canabis şi o cultură într-un apartament din municipiul Baia Mare ce aparţineau unora dintre suspecţi.

Cultura din apartament era prevăzută cu instalaţie de aerisire şi iluminare şi conţinea 20 de ghivece în care erau 20 de plante de canabis, de diferite mărimi şi aflate în diferite stadii de maturitate, spun poliţiştii. De asemenea, în apartament au mai fost descoperite aproximativ 4,5 kg de canabis.

În celelalte spaţii percheziţionate au fost găsite urme de canabis, staniol, instrumente pentru porţionare şi un cartuş de armă de foc, toate fiind ridicate în vederea cercetărilor. Procurorii de la DIICOT Cluj au decis astăzi reţinerea a patru dintre suspecţi pentru 24 de ore, faţă de care urmează să fie făcute propuneri de arestare preventivă, obligarea de a nu părăsi ţara faţă de un suspect şi cercetarea în stare de libertate pentru trei suspecţi.

La percheziţii a participat şi un câine dresat în depistarea drogurilor, ce aparţine echipajului canin al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj.

Etichete
Comenteaza