Foto Cum a fost celebrată Ziua Veteranilor de Război la Cluj-Napoca

Cum a fost celebrată Ziua Veteranilor de Război la Cluj-Napoca
| Foto: Facebook.com/cjcluj
Cum a fost celebrată Ziua Veteranilor de Război a fost sărbătorită la Cluj-Napoca
Cum a fost celebrată Ziua Veteranilor de Război a fost sărbătorită la Cluj-Napoca
Cum a fost celebrată Ziua Veteranilor de Război a fost sărbătorită la Cluj-Napoca
Cum a fost celebrată Ziua Veteranilor de Război a fost sărbătorită la Cluj-Napoca

Oficialitățile Clujului au depus coroane, jerbe și buchete de flori la Monumentul „Glorie Ostașului Român”, cu ocazia Zilei Naționale a Veteranilor de Război.

Ziua Veteranilor de Război a fost celebrată luni, în cadrul ceremoniei publice militar-religioase organizată de către Divizia 4 Infanterie „Gemina” în cooperare cu filiala Cluj a Asociației Veteranilor de Război, având sprijinul Instituției Prefectului – Județul Cluj și al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

În cadrul evenimentului desfășurat cu participarea subprefectului județului Cluj, Florentin Burz, a viceprimarului Dan Tarcea, alături de oficialități civile și Militare, subprefectul a dat citire mesajului primului-ministru al României, Marcel Ciolacu:

România onorează astăzi veteranii de război care au scris drumul spre independență și libertate al țării noastre. Avem un loc pe care să-l numim acasă grație celor care, prin sacrificiu, au apărat tot ce ne aparține și tot ce iubim. Veteranilor aflați la vârstă venerabilă, pe care avem privilegiul să îi avem între noi, le doresc sănătate și viață lungă, în mijlocul unor familii și comunități care să le poarte recunoștință.

Ziua de 29 aprilie statul român o dedică tuturor veteranilor care, din 1877, au luptat pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a României. Datoria morală pe care o avem este să păstrăm vie memoria acestor luptători cu dragoste de patrie.

Felicit Ministerul Apărării Naționale pentru că a fost mereu vârf de lance în tot ceea ce ține de cinstirea și exprimarea recunoștinței pentru veterani, felicit Asociația Națională a Veteranilor de Război pentru implicarea deosebită și îi felicit pe toți cei care au pus umărul pentru veterani, inclusiv prefecturile și cetățenii care vor participa astăzi la manifestări, cu gândul la cei cărora le închinăm această zi.

Memorie eternă veteranilor pe care îi onorăm, multă sănătate puținilor veterani supraviețuitori ai celui de-al Doilea Război Mondial!”, se arată în mesajul lui Marcel Ciolacu, prim-Ministru al României.

Comenteaza