Cum a reacţionat şoferul şoferului maşinii M...PSD, după ce poliţia a anunţat că îi clasează dosarul

Cum a reacţionat şoferul şoferului maşinii M...PSD, după ce poliţia a anunţat că îi clasează dosarul

Poliția va cere parchetului clasarea dosarului penal deschis pe numele şoferului maşinii M...PSD, informează IGPR, precizând că şeful Poliţiei Române a cerut verificări privind „modul eronat” al argumentării aplicării Convenţiei de la Viena.

Răzvan Ştefănescu, şoferul maşinii anti-PSD a declarat, după ce a aflat că Poliţia va cere parchetului clasarea dosarului său, că i se pare un lucru corect, deoarece consideră că nu a încălcat legea. Şoferul a mai precizat că nu regretă că a folosit numerele cu pricina, întrucât nu i se par obscene.

„Mi se pare un lucru corect clasarea dosarului, pentru că de la bun început m-am simţit nevinovat, nu am săvârşit nicio infracţiune. E un lucru normal. Momentan, vreau să plec două-trei zile, am un prieten la Cluj, m-a invitat la Untold. Aştept rezoluţia de la procuror şi apoi vedem. (...) Nu am crezut că o să am probleme, de aceea am mers şi cu numere. Dacă încălcam regulile de circulaţie, probabil. Mi s-a părut incorect, puteau să mă anunţe de la bun început că nu am voie cu numerele. (...) Mi-au stricat concediul”, a declarat Răzvan Ştefănescu, în faţa Brigăzii Rutiere din Capitală.

Acesta a mai spus că întreaga situaţie i-a adus atât încurajări, cât şi mesaje negative din partea internauţilor.

„Au fost foarte multe (mesaje, n.r.) de incurajare, au fost şi înjurii, dar ce să fac, le-am primit pe toate. (...) Atâta timp cât au făcut un abuz, mi se pare normal să vadă cine l-a făcut, de ce l-a făcut. Nu ştiu cine, după atâtea zile...(...) Dacă au făcut-o de sus, să spună, dacă nu... (...) Nu regret că am pus numerele, pentru că nu mi s-au părut obscene. Am controlat, dacă erau obscene, îmi părea rău. (...) Alte numere, cu PSD, nu cred că îmi mai acceptă”, a mai spus Răzvan Ştefănescu.

Acesta a mai precizat că se va gândi dacă va depune plângere împotriva agenţilor care l-au pus în situaţia de a fi audiat în prezenţa copilului său.

Direcţia Rutieră va propune, vineri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, clasarea dosarului penal deschis pe numele şoferului maşinii M...PSD, informează IGPR.

„Având în vedere interesul public major în ceea ce priveşte circulaţia pe drumurile publice din România a unui autoturism înmatriculat în Suedia, Centrul de Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) este abilitat să comunice următoarele: În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare poliţienească internaţională, Poliţia Română va preda autorităţilor suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conţinut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente”, au precizat reprezentanţii IGPR, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, sursa citată a mai precizat că, „referitor la modul eronat” în care Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a argumentat din punct de vedere juridic aplicarea, în acest caz, a Convenţiei de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Poliţiei Române a dispus deja declanşarea unor verificări, la finalul cărora vor fi luate măsurile legale care se impun şi vor fi aduse, de îndată, la cunoştinţa opiniei publice.

„În ceea ce priveşte dosarul penal instrumentat în prezent, în cursul zilei de astăzi, Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti va propune unităţii de parchet competente soluţia de clasare a cauzei”, mai arată IGPR.

Comenteaza