Cum ar putea fi îmbunătăţit transportul în comun în cartierul Între Lacuri

Cum ar putea fi îmbunătăţit transportul în comun în cartierul Între Lacuri
O singură linie de autobuz deserveşte un cartier întreg. Este vorba despre linia 47 ce străbate cartierul clujean Între Lacuri şi care se întinde de la strada Aurel Vlaicu până la mall-ul din Gheorgheni şi de la strada Teodor Mihali până la capătul străzii Dunării.

Locuitorii din cartierul Între Lacuri se plâng că singura linie de autobuz care deserveşte zona (autobuzul 47) nu face faţă numărului mare de călători, iar programul de circulaţie, în special iarna, îi sileşte pe aceştia să aştepte şi câte 20 de minute în frig.

"Vă rugăm să vă gândiţi la o nouă linie de autobuze care să vină în cartierul Între Lacuri, unde este doar linia 47 în prezent, căci aceasta nu face faţă la numărul de călători existent şi având în vedere orarul liniei este o adevărată badjocură iarna să stai în staţie 20 minute până vine un alt autobuz. Şi plus că 80% din călători trebuie să mai ia încă un alt autobuz pentru a ajunge la locurile de munca", scrie Mihaela Ungurean pe domnuleprimar.ro

Drept o soluţie, clujeanca propune schimbarea traseului pentru linia de autobuz 30.

"Linia lui 30 la întoarcere din Grigorescu ar putea să intre în cartier după staţia din Mărăşti de lângă OMV şi să iasă la IRA, aşa am avea şi noi două variante să ajungem acasă mai repede nu să stăm în staţii", mai spune femeia.

Locuitorii cartierului Între Lacuri sunt nemulţumiţi şi că autobuzele de pe linia 47 sunt vechi, neîncăpătoare şi că, în cele 6 staţii RATUC există un singur chioşc pentru bilete şi abonamente.

"În plus la 6 staţii câte sunt în cartier avem doar un punct de unde se pot lua bilete ţi face abonamente. Am făcut numeroase sesizări la RATUC şi la primar care au fost înaintate, dar probabil nu era an electoral şi noi nu contăm! Suntem mulţi, ne transportaţi în autubuzele acelea mici, verzi, unde încă de la capăt urcăm 30 persoane. Ajutaţi-ne şi pe noi căci şi noi plătim taxe şi impozite la fel ca cei din Grigorescu care au la dispozitie mult mai multe linii de transport ca să iasă din zona lor! Am cerut prelungirea liniei, nu sa aprobat. Am cerut şi alte linii, nu s-au aprobat. Domnul de la RATUC a zis să aşteptăm noul sistem de ticketing, dara asta nu ne rezolvă numărul de linii de transport! Noi toţi dăm 73 de lei pe lună pentru 2 linii şi suntem trataţi ca nişte nimeni! Iar în Piaţa Mărăşti, unde de obicei noi toţi luăm un alt mijloc de transport, autobuzele care au sosit în faţa noastră în staţie nu aşteaptă ca să se facă transferul de călători între autobuze şi de aici, o altă aşteptare", explică Mihaela Ungurean.

Comenteaza