Video Cum arată piciorul podului spre Someșul Cald. Sunt șoferi care se pun în pericol, deși ciculația e închisă / Deputat: ''Urgentați instalarea unei treceri temporare''

Cum arată piciorul podului spre Someșul Cald. Sunt șoferi care se pun în pericol, deși ciculația e închisă / Deputat: ''Urgentați instalarea unei treceri temporare''

Traficul auto peste podul spre localitatea Someșul Cald a fost închis, din cauza depistării unor probleme la elementele de rezistentă.

Deputatul clujean Viorel Băltărețu a fost la Gilău, în zona podului dintre Someșu Rece și Someșu Cald, închis după ce s-a constatat că structura de rezistență a acestuia este distrusă. Acesta spune că a vorbit cu oamenii din zonă, inclusiv cu cei din Mărișel și că închidrea podului și devierea traficului pe rute ocolitoare îi afectează nu doar pe ei, ci și turismul în zonă.

„Urgentați instalarea unei treceri temporare în zona podului afectat dintre Someșu Cald și Someșu Rece. În urma golirii lacului Gilău, podul dintre localitățile Someșu Cald și Someșu Rece a fost închis, deoarece s-a descoperit că structura de rezistență a podului a suferit degradări de amploare. Traficul de orice fel a fost deviat pe variante ocolitoare, locuitorii din amonte fiind nevoiți să își prelungească drumul cu zeci de kilometri. Și turismul în zonă este afectat”, spune deputatul clujean, care a mai precizat că a văzut mașini care au trecut pe acest pod și nu doar a constructorilor, ceea ce pune în pericol viața oamenilor.

Variante ocolitoare

Podul de pe DJ 107P, situat la coada lacului Gilău, la ieșirea din localitatea Someșu Rece spre localitatea Someșu Cald, a fost închid supă ce, în urma secării apei s-a constat că structura de rezistență este distrusă.

Până la reabilitarea acestuia, Pferectura Cluj a decis ca circulația să fie deviată pe rute ocolitoare până la Mărișel, respectiv pe:

 Gilău – Someșul Rece – Gura Rașca – Măguri Răcătău – Mărișel și
Căpușu – Agârbiciu – Dângău – Râșca – Beliș – Mărișel, până la 7,5 tone
DN1 – DN1R – Huedin – Beliș – Mărișel, peste 7,5 tone.

Comenteaza