Cum arată ruina închisă de 10 ani din centrul Clujului care va fi transformată în restaurant FOTO / VIDEO

Cum arată ruina închisă de 10 ani din centrul Clujului care va fi transformată în restaurant FOTO / VIDEO
ziuadecj.ro a pătruns astăzi în clădirea închisă care ar urma să fie transformată în fast-food după zece ani de litigii. Vezi cum arată "fostul CEC", aşa cum este ea cunoscută, înainte de amenajările lanţului de restaurante KFC.

Praf de două degete pe pardoseală, pânze de păianjen la colţuri, cioburi pe podea şi un miros pătrunzător de mucegai şi aer stătut. Acestea sunt câteva dintre elementele spaţiului ultracentral de pe strada Iuliu Maniu care stă închis de mai mulţi ani din cauza unui litigiu care a fost soluţionat abia la începutul acestui an. Întreg mobilierul a fost îndepărtat, chiar şi dacă vorbim despre încăperile mai mici şi care nu se află la frontul străzii. Au rămas doar patru candelabre, trei sobe din teracotă şi un fişet introdus în perete. Şi câteva afişe lipite fie pe unul dintre pereţii de susţinere, fie pe ferestrele încăperii, în timpul când acestea erau vizibile şi nu acoperite cu mesh-uri de către Primărie.

Clădirea cunoscută drept "fostul CEC" de pe "strada în oglindă" Iuliu Maniu, din centrul Clujului, a fost închisă în ultimii zece ani, din cauza unui litigiu între Biserica Romano-Catolică şi chiriaşi. Litigiul a fost clarificat în instanţă la începutul acestui an, iar spaţiul de la parter, împreună cu un beci de câteva zeci de metri pătraţi, a fost câştigat de Primăria Cluj-Napoca.

Spaţiul a fost licitat ieri şi adjudecat pentru 88 delei / mp / lună de US Food Network. Acesta ar fi al treilea restaurant din reţea din Cluj, după cele din cele două mall-uri. Unitatea are front la stradă şi este compusă din două niveluri: subsol şi parter, pe 535 mp, ceea ce înseamnă că firma care a câştigat licitaţia va achita, în fiecare lună, peste 47.000 de lei Primăriei din Cluj-Napoca.

"Era clar că spaţiul era al Primăriei. Erau mulţi revendicatori de profesie care nu aveau acte. Spaţiul este al Statului Român, în administarea Consiliului Local", a spus primarul Sorin Apostu.
Chiria de 12.000 de euro este echivalentă cu preţul de vânzare al unui spaţiu similar, înainte de 2004, a mai spus edilul.

Clădirea a fost ridicată în jurul anului 1900.

Comenteaza