Video Cum arată Transalpina în prag de Crăciun. Peisaj de vis, surprins de o turistă

Cum arată Transalpina în prag de Crăciun. Peisaj de vis, surprins de o turistă
Stațiunea Rânca, la sfârșit de decembrie | Foto: Manuela Rolea

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a distribuit un videoclip filmat de către o turistă care călătorea spre stațiunea Rânca. 

 

Videoclipul a fost inserat joi, între timp fiind impuse restricții pe drumul de la Obârșia Lotrului. “Astăzi, 22.10.2018, începând cu ora 18:00, circulația rutieră pe Transalpina, DN 67C, între Rânca și Obârșia Lotrului, km 34+800 – km 59+800, va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule”, specifică portalul local Rânca Online.

Rânca este o stațiune turistică în curs de dezvoltare, aflată pe raza orașului Novaci și a comunei Baia de Fier, din județul Gorj. Aceasta este situată la 1.600 m altitudine, la poalele vârfului Păpușa, din Masivul Parâng, la 18 km de orașul Novaci, pe șoseaua Transalpina (Drumul Național nr. 67C).

Stațiunea Rânca dispune de mai multe pârtii de schi. Din centrul stațiunii pornește o pârtie pentru începători, dotată cu nocturnă, iar peste vârf se face legătura cu alte pârtii, dintre care una pentru avansați și alta pentru nivel mediu. La intrarea în stațiune se găseste un babyski dotat cu nocturnă și există un telescaun ce deservește trei pârtii de schi care se află la poalele vârfului Păpușa.

Aici zăpada măsoară peste 2 m din decembrie până în aprilie, stratul fiind întreținut de precipitațiile dese sub formă de ninsoare. În fiecare an, în septembrie, pe o porțiune de serpentine se desfășoară Campionatul Național de Viteză în Coastă. În stațiune a fost inaugurat Muzeul Civilizației Montane.

Comenteaza