Cum au ajuns nişte oameni care voiau un loc de muncă pe mâna unei escroace fără scrupule. I-a mânuit cum a vrut!

Cum au ajuns nişte oameni care voiau un loc de muncă pe mâna unei escroace fără scrupule. I-a mânuit cum a vrut!
Poliţiştii clujeni au identificat şi reţinut pentru 24 de ore o tânără bănuită de comiterea unor infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Escroaca, o femeie de 25 de ani din Cluj-Napoca, este bănuită că ar fi indus în eroare patru persoane în decursul a cinci zile, din 18 până în 22 aprilie, şi ar fi obţinut foloase patrimoniale injuste, cauzând un prejudiciu total de 7.200 de lei.

Pentru a reuşi acest lucru ea ar fi pretind în faţa persoanelor vătămate că ar fi reprezentantul unei societăţi comerciale şi le-ar fi propus acestora un loc de muncă în cadrul societăţii. "Pentru ocuparea funcţiei, femeia ar fi precizat victimelor că se impune urmarea unui curs de specializare şi ar fi pretins în acest scop suma de 1.800 de lei. Totodată, ea ar fi semnat în fals, în numele societăţii de care se folosea, două contracte de muncă", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj. 

Tânăra a fost identificată de oamenii legii în cursul zilei de sâmbătă, 23 aprilie, în urma unei acţiuni de depistare în flagrant delicta acesteia. Activitatea acesteia a fost întreruptă de către organele legii înainte de a primi 1.800 de lei, sumă pretinsă persoanei vătămate pentru urmarea cursului de specializare.

În baza probatoriului administrat, în cauză se continuă cercetările pentru săvârşirea a patru infracţiuni de înşelăciune, o infracţiune de tentativă la înşelăciune şi două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Comenteaza