Cum au furat doi tineri mai bine de o tonă de benzină: au sustras plăcuţe de înmatriculare, au alimentat şi au fugit

Cum au furat doi tineri mai bine de o tonă de benzină: au sustras plăcuţe de înmatriculare, au alimentat şi au fugit
Doi tineri din Ungaria au alimentat zeci de litri de carburant din benzinării din Cluj şi Braşov şi au refuzat să plătească, aceasta după ce au furat plăcuţe locale de înmatriculare şi le-au montat pe maşina lor, iar după alimentare s-au făcut nevăzuţi.

 

Doi cetăţeni unguri, de 22 şi 23 de ani, au furat peste o tonă de litri de motorină, dintr-o benzinărie din Braşov. Fapta s-a petrecut săptămâna trecută, după ce aceştia au furat mai întâi două plăcuţe de înmatriculare de la un autoturism înmatriculat în Braşov, parcat pe o stradă din oraș. În dimineaţa zilei următoare, cei doi au montat plăcuţele furate la o altă maşină, cu care au plecat la benzinărie să facă plinul. Au alimentat 1.069 de litri motorină la o staţie de carburanţi din municipiul Braşov, fără să plătească, după care au fugit din staţie, cauzând un prejudiciu de 6.375 lei, informează bzb.ro


Cum e posibil ca cei doi să fi furat peste o tonă de carburant doar alimentând de la pompă? Poliţiştii care i-au oprit în trafic în următoarea zi au găsit în maşină un recipient din plastic, aşezat pe o ramă metalică, cu o capacitate de aproximativ 1.000 l, şi două pompe electrice pe care era montat un furtun.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au descoperit că cei doi sunt şi făptaşii în cazul furtului de plăcuţe de înmatriculare. Mai mult, din verificări, a rezultat că aceştia au mai comis două fapte similare, pe raza judeţului Cluj, tot în luna februarie.


Cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile pentru furt calificat.

 

 

Comenteaza