Cum e aşteptată Merkel la Cluj GALERIE FOTO

Cum e aşteptată Merkel la Cluj GALERIE FOTO
Trotuare refăcute, marcaje rutiere noi, clădiri refaţadizate: acestea sunt doar câteva măsuri luate în zona Universităţii Babeş-Bolyai, unde cancelarul german poposeşte mâine.
Vizita cancelarului german Angela Merkel a pus pe jar autorităţile clujene, care săptămâna trecută au asfaltat trotuarele de pe străzile Mihail Kogălniceanu şi Ion I.C. Brătianu, au vopsit marcajele din zonă şi au văruit copacii din faţa sediului central al Universităţii Babeş-Bolyai(UBB).

În ultima săptămână, angajaţii Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj au asfaltat trotuarele de pe străzile Kogălniceanu şi Brătianu şi au vopsit marcajele din zonă. Nici copacii de pe strada Kogălniceanu nu au fost uitaţi, ei fiind revăruiţi. “Autorităţile ştiu pe unde trece Merkel şi fac curat. Pe strada I.C. Brătianu s-au mai refăcut trotuarele în urmă cu trei-patru ani”, a povestit clujeanca Maria Lupescu, de 40 de ani, care locuieşte în zonă. Pe strada Mihail Kogălniceanu a fost turnat asfalt pe trotuar până în faţa clădirii Auditorium Maximum a UBB. ”De mult nu s-au mai vopsit marcajele. Angela Merkel se plimbă pe jos, e limpede de ce s-au făcut lucrările”, a spus un clujean care locuieşte în apropierea Palatului Teleki, de pe strada Kogălniceanu nr. 7.

Locuitorii din zonă au povestit că muncitorii au refăcut şi rondurile cu iarbă din dreptul Colegiului Naţional “Emil Racoviţă”. “S-a lucrat săptămâna trecută. Am văzut că s-a lucrat la trotuar”, a explicat Bogdan, un al locuitor din zonă. Primăria Cluj-Napoca a anunţat că urmează ca Statuia lui Matei Corvin din Piaţa Unirii să fie descoperită parţial. “Nu pot da o dată exactă a dezvelirii pentru că data limită a lucrărilor este 27 noiembrie. În câteva zile va fi descoperit parţial soclul cu statuia ecvestră. Nu de vizita Angelei Merkel e legată dezvelirea, e o coincidenţă fericită”, a declarat viceprimarul Laszlo Attila. La rândul lui, viceprimarul Radu Moisin susţine că lucrările de reparaţii se fac ca urmare a reclamaţiilor primite de la locuitorii din zonă şi de la reprezentanţii facultăţilor.

“Au fost lucrări programate pentru reparaţii. Nu există o conexiune între lucrări şi vizita doamnei Merkel”, a precizat Radu Moisin. Potrivit acestuia, mai multe străzi din centrul Clujului sunt în programul de reparaţii. “Lucrările trebuiau deja făcute pentru că sunt zone din centrul oraşului. Au fost executate lucrări în acest an pe strada Potaisa, Samuil Micu, Ioan Bob. Se lucrează şi în zona Canalului Morii, unde nu vine nimeni în vizită. Noi vrem să punem la punct centrul oraşului”, a adăugat Moisin.De asemenea, lucrările de reamenajare s-au făcut şi la sediul UBB de pe strada Mihail Kogălniceanu, unde a fost şlefuită piatra de la intrarea în clădire, şi la sediul Facultăţii de Studii Europene, unde s-a vopsit faţada spaţiului. Angela Merkel va fi prezentă mâine la Cluj pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al UBB.

Vezi aici toate ştirile despre vizita istorică a Angelei Merkel la Cluj

Comenteaza