Cum petrec Paştele deţinuţii din Gherla

Cum petrec Paştele deţinuţii din Gherla
Deţinuţii de la Penitenciarul Gherla vor avea parte de o serie de activităţi cultural-artistice şi moral-religioase, cu scopul de a permite pătrunderea atmosferei de sărbătoare în rândul persoanelor private de libertate.

 

După ce săptămâna trecută deţinuţii au estetizat spaţiile verzi din penitenciar şi au participat la câteva dezbateri pe tema "Tradiţii şi obiceiuri de Paște", în acest sfârşit de săptămânii deţinuţii vor participa la activităţi religioase, printre care Prohodul Domnului sau slujba de Înviere.

În ziua de Paște persoanele private de libertate vor avea parte de un meniu special, care va include pe lângă un supliment de carne, tradiţionalele ouă roşii şi cozonac.

"Scopul acestor activităţi este de a depăşi obstacolul marginalizării celor aflaţi în mediul carceral. Manifestările dedicate Sărbătorilor Pascale sunt desfăşurate cu sprijinul serviciilor de Educaţie şi Asistenţă psihosocială, în colaborare cu reprezentanţi ai societăţii civile", spun reprezentanţii penitenciarului.

Comenteaza