Cum poţi urmări traseul lui Moş Crăciun în lume în Ajunul Crăciunului cu Google Santa Tracker

Cum poţi urmări traseul lui Moş Crăciun în lume în Ajunul Crăciunului cu Google Santa Tracker

Ajunul Crăciunului este cel mai minunat moment din an, când milioane de copii din lumea întreagă aşteaptă cu sufletul la gură sosirea lui Moş Crăciun. Cei nerăbdători să afle când îşi primesc surprizele îl pot urmări în direct pe internet.

În Ajunul Crăciunului, mulţumită tehnologiei moderne, copiii (dar şi adulţii) pot vedea în fiecare clipă unde se află Moş Crăciun în jurului globului folosind sistemul NORAD SANTA, de la North American Aerospace Defense Command, un program de control aerospaţial şi avertizare aerospaţială pentru America de Nord. 

Sau Santa Tracker de la Google prin care cei mici pot să vadă cum arată satul moşului, să se joace şi să înveţe cu elfii lui Moş Crăciun. 

PE URMELE LUI MOŞ CRĂCIUN PE GLOB

În fiecare an, în ajunul Crăciunlui, îndrăgitul moş porneşte din friguroasa Laponie, împreună cu renii săi de încredere, călătorind aproape 510.000.000 km, cu o viteză de aproape 3000 de km pe secundă.  Este o perioadă aglomerată pentru Moş Crăciun care trebuie să viziteze 390.000 de case pe minut, adică 6424 de case pe secundă.

Prima destinaţie a lui Moş Crăciun este ca în fiecare an, Kiribati, un stat de 32 de insuliţe, din sudul Pacificului. Apoi aduce cadouri celor din Noua Zeelandă, Australia, urmaţi de cei din Japonia. Moşul îşi continuă călătoria prin Asia, Africa, estul şi vestul Europei, terminând cu Canada, SUA, Mexic şi America de Sud.

În timpul anului NORAD, un sistem pus la cale de SUA şi Canada, monitorizează spaţiul aerian în caz de atac nuclear, dar în ajun de Crăciun urmăreşte sania lui Moş Crăciun pe cer.  9 milioane de oameni din 200 de ţări intră pe siteul NORAD Tracks Santa pentru a vedea unde este şi ce face moşul în Ajun de Crăciun. Pe 24 decembrie, 1500 de voluntrari NORAD răspund la emailuri şi la primesc peste 140.000 de apeluri telefonice în legătură cu traseul moşului. NORAD, înfiinţată acum 60 de ani, a început din 1997 să-l urmărească pe moş iar din 2007 a încheiat un parteneriat cu Google special dedicat simpaticului bătrânel care aduce cadouri.

Şi Google a dezvoltat un site dedicat urmăririi Moşului pe glob numit Google Santa Tracker. În fiecare an, la început de decembrie, este deschis site-ul satului lui Moş Crăciun, un loc magic cu jocuri amuzante şi educaţionale pentru copii şi familie.

loading...
Comenteaza