Cum puteţi preveni incendiile. Ce amenzi riscă cei care nu le respectă

Cum puteţi preveni incendiile. Ce amenzi riscă cei care nu le respectă
În contextul în care existenţa vegetaţiei uscate şi a altor reziduri combustibile poate duce la apariţia incendiilor, Primăria Cluj-Napoca face o serie de recomandări pentru prevenirea incidentelor neplăcute.

Locuitorilor, agenţilor economici şi instituţiilor din municipiu li se reaminteşte că se interzic focurile deschise în apropierea unor construcţii, instalaţii, locuinţe şi anexe gospodăreşti, a pădurilor, plantaţiilor sau la o distanţă mai mică de 100m de acestea şi nesupravegheate. 

De asemenea, tuturor deţinătorilor şi proprietarilor de terenuri le este interzisă arderea miriştilor şi vegetaţiei uscate. 

Cetăţenii nu au voie nici să fumeze sau să aprindă focuri deschise în păduri, plantaţii şi zone de agrement împădurite.

În lipsa iluminatului electric în poduri, magazii, şoproane sau fânare este recomandată folosirea lanternelor şi a lămpilor electrice portabile cu globuri de protecţie şi cablu protejat, fără adăugiri, fiind interzise chibriturile, lumânările, lămpile cu petrol şi alte asemenea mijloace.

Nu în ultimul rând agenţii economici vor verifica şi asigura funcţionarea maşinilor, motopompelor şi instalaţiilor de stingere a incendiilor aflate în dotare.

Încălcarea acestor dispoziţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, conform art. 44, al. III, pct. A, din Legea 307/2006, lege privind apărarea împotriva incendiilor.

Comenteaza