Cum s-a dărăpănat cea mai mare zonă de recreere a Mănăşturului şi de ce Primăria nu investeşte niciun ban în zonă FOTO / VIDEO

Cum s-a dărăpănat cea mai mare zonă de recreere a Mănăşturului şi de ce Primăria nu investeşte niciun ban în zonă FOTO / VIDEO
Panouri de baschet din lemn, rupte, inele care atârnă în doar două şuruburi, asfalt crăpat şi porţi de fotbal din care a rămas doar cadrul, sau un parc de joacă pentru copii vechi de 22 de ani. Aşa arată terenurile de sport din cartierul Mănăştur, din cauză că ani de zile aici nu a fost investit niciun bănuţ.

Tinerii care vin să joace fotbal, baschet, tenis sau volei la terenurile de sport din Mănăştur s-au obişnuit cu peisajul dezolant: cât timp inelele nu cad de pe panouri vor juca baschet, atâta vreme cât mingea nu sare aiurea din asfalt vin la tenis şi, dacă porţile nu cad, vor juca fotbal. Când plouă, însă, terenurile de tenis sunt inundate cu aluviuni iar terenul de volei nu a avut niciodată fileu. "Aparatele astea de joacă pentru copii sunt aici dinainte de Revoluţie", spune un bărbat care trecea în această dimineaţă prin zona terenurilor de sport, arătând spre un colţ unde au fost amplasate leagăne, două tobogane şi alte instalaţii de joacă pentru copii. Ar mai fi de semnalat şi faptul că, pentru toate cele patru terenuri de tenis, patru terenuri de baschet, unul de fotbal şi unul de volei, există un singur coş de gunoi, agăţat de singurul reflector amplasat în zonă.

De ce Primăria nu a investit niciun ban timp de ani de zile, chiar dacă sumele necesare sunt infime? "Terenurile au o situaţie juridică incertă, fiind în proces de revendicare", spun reprezentanţii instituţiei. "În acest context, conform legii, nu pot fi realizate investiţii din fonduri publice, prin urmare municipalitatea nu are în vedere astfel de proiecte (de investiţii-n.red.) în zonă".

Un grup de activişti a organizat în urmă cu două zile o acţiune prin care să atragă atenţia asupra situaţiei în care se află zona "La terenuri", cum e cunoscută în cartierul Mănăştur. "La Terenuri este cel mai mare spațiu de socializare al Mănășturului. Cu toate acestea, arealul este gospodărit defectuos. Spațiul este insuficient amenajat. Practicanții de sport nu se pot juca pe terenurile cu gropi și denivelări. Mobilierul urban e în paragină", au explicat ei.

Trebuie spus că în această situaţie se află şi parcul Colina, din capătul cartierului Mănăştur. Pentru că şi aici o parte din teren e în litigii de ani de zile şi este cerut înapoi în instanţă de foştii proprietari, municipalitatea nu a investit niciun ban nici în acest parc. Rezultatul - în parc sunt amplasate doar patru bănci vechi şi rupte, la intrare, în vreme ce în rest nu doar că nu există bănci, dar nu sunt montate nici coşuri de gunoi iar asfaltul de pe alei e spart.

Vezi cum arată zona:

Comenteaza