Cum scade nivelul de trai al studenţilor

Cum scade nivelul de trai al studenţilor
Nivelul de trai al studenţilor se reduce de la an la an şi mulţi sunt nevoiţi să se angajeze ca să se poată întreţine, deci accesul la educaţie e îngrădit, spune preşedintele ANOSR, Daniela Alexe, la Cluj.

"Noi ca studenţi considerăm că finanţarea educaţiei denotă respnsabilitatea cu care aleşii ţării tratează viitorul acestui stat. Problemele identificate de noi - un procent foarte redus din PIB alocat în special în ultima perioadă învăţământului superior, creşterea anuală a preţului utilităţilor, care adunată cu cuantumul redus al burselor o creştere anuală, deşi mică, se reflectă în buzunarul studentului", spune ea.

O altă problemă sunt reabilitarea căminelor şi construcţia de noi cantine. "Lipsa finanţării de servicii studenţeşti face ca accesul la educaţie să fie din ce în ce mai îngrădit. Mulţi colegi sunt nevoiţi să renunţe la facultate pentru că trebuie să se angajeze, să se poată înterţine", a spus ea.

Câteva zeci de studenţi din organizaţii din toată ţara au venit astăzi la Cluj ca să vadă ce priorităţi au în următorul an. Evenimentul a fost privat însă de prezenţa rectorilor invitaţi, şi de prezenţa ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

 

 

Etichete
Comenteaza