Video Cum se aruncă gunoiul direct în Someș, la Florești: „Acolo nu merge cu amenzi, pentru că nu vor fi plătite”

Cum se aruncă gunoiul direct în Someș, la Florești: „Acolo nu merge cu amenzi, pentru că nu vor fi plătite”
| Foto: captură video

Edilu Floreștiului, Bogdan Pivariu, le-a declarat război celor care mai comit astfel de fapte în comună, dar se pare că pe unii chiar nu îi interesează.

Potrivit Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării (ANCBP) Cluj, care a postat filmulețul pe rețelele de socializare, imaginile sunt din comuna Florești, din 30 mai 2021. Se poate observa cum o persoană aruncă gunoiul, cel mai probabil provenit din construcții, direct în Someș, fără nicio reținere.

Cei de la ANCBP Cluj au precizat că imaginile vor ajunge și la primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, care a promis că astfel de fapte nu vor mai fi tolerate în cea mai mare comună din țară.

Activistul de mediu Adrian Dohotaru a comentat la postare și a spus că încă nu s-au instalat camerele de filmat în acea zonă. El este de părere că în asemenea situații amenziile nu vor schimba nimic, deoarece nu vor fi plătite.

„Potrivit unui răspuns oficial de zilele trecute, încă nu au instalat camere, urmează, potrivit angajamentului de acum câteva luni. Acolo nu va merge cu amenzi, i-am spus la TVR Cluj primarului Pivariu, pentru că nu vor fi plătite, trebuie câteva proiecte sociale, iar la bugetare participativă e unul câștigător legat de deșeuri la Someș.

Mai mult, prin Parlament am trecut o Lege a Așezărilor Informale, care trebuie aplicata și în Florești pentru a vedea problemele din ghetou și a lua masuri de deblocare, dar nu evacuare, deci integrând cetățenii din ghetou nu alungând-i și mai departe. Acolo par saci din construcții, e clar nefisacalizata debarasare deșeurilor de pe șantiere”, a afirmat Dohotaru.

Comenteaza