Cum se circulă pe drumurile din Cluj după ultima ninsoare

Cum se circulă pe drumurile din Cluj după ultima ninsoare
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Chiar dacă a nins destul de tare noaptea trecută, la nivelul județului Cluj nu există drumuri județene blocate sau închise.

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de vineri, 21 ianuarie, pe raza judeţului nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, din cauza căderilor de zăpadă, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate (-7 grade Celsius), mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei, circulația rutieră fiind îngreunată.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 20 ianuarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 18 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău . Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 12 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 30 de drumuri judeţene, cu 19 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 230 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda , în cursul zilei de joi s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 11 drumuri judeţene, cu 6 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 13 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 130 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla , în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 14 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 28 de drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 214 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej , în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 14 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 10 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 138 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acționează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri județene pentru verificarea stării părții carosabile, urmând să se acționeze în caz de necesitate.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza