Cum se lucrează la Autostrada Turda-Sebeş: cu un buldoexcavator furat

Cum se lucrează la Autostrada Turda-Sebeş: cu un buldoexcavator furat
Poliţiştii au desfăşurat o amplă acţiune pentru a depista persoanele şi bunurile date în urmărire naţională şi internaţională. În urma raziei s-au pus în aplicare trei mandate de executare şi au fost găsite două vehicule căutate de autorităţile judiciare din spaţiul comunitar.

Unul dintre cele două bunuri, un vehicul care figura ca sustras din Germania, a fost depistat pe raza comunei Moldoveneşti, fiind utilizat la efectuarea de lucrări la Autostrada Sebeş-Turda. "Cercetările continuă în cauză pentru identificarea cu exactitate a stării de fapt, autovehiculul fiind indisponibilizat, iar buldoexcavatorul lăsat în custodie, până la stabilirea exactă situaţiilor juridice", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj. 

Cel de-al doilea vehicul identificat, un autoturism urmărit de autorităţile italiene ca fiind sustras, a fost depistat la un bărbat de 30 de ani, din Maramureş. "Din primele cercetări reiese că persoana în cauză ar fi achiziţionat vehiculul de la o societate comercială, în baza unor documente contrafăcute, ce ascundeau adevărata identitate a autoturismului", au specificat poliţiştii. 

În cadrul aceleiaşi acţiuni poliţiştii de investigaţii criminale au prins trei persoane pe numele cărora erau emise mandate de executare a unor pedepse privative de libertate şi au efectuat demersurile necesare în vederea încarcerării acestora în Penitenciarul Gherla. Una dintre ele, un bărbat de 32 de ani, din Zalău, a fost condamnat la un an şi opt luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Pe numele unei alte persoane prinse, un bărbat de 30 de ani, din Băișoara, Judecătoria Turda a emis un mandat de executare a unei pedeapse de un an și două luni de închisoare pentru infracțiunea de ultraj. Cel de-al treilea urmărit depistat, un tânăr de 29 ani, din Apahida, a fost condamnat la un an şi trei luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiuni rutiere şi uz de fals.

Comenteaza