Cum se va circula între localităţi după 15 mai

Cum se va circula între localităţi după 15 mai

Din 15 mai, te vei putea deplasa în localitate fără declaraţie pe propria răspundere. Între localităţi, te vei putea deplasa doar pentru motive bine întemeiate.

Mai sunt doar patru zile până la relaxarea restricţiilor anunţate de guvern. Dacă până acum autorităţile s-au contrazis între ele, ministrul Sănătăţii a elucidat acum misterul. După 15 mai, nu îţi mai trebuie declaraţie pe propria răspundere pentru deplasarea în localitate.

„După 15 mai, românii vor circula fără acea declaraţie pe propria răspundere în interiorul localităţii, dar vor respecta anumite principii şi precauţii. Trebuie neapărat respectate.”

Între localităţi, te vei putea deplasa, însă, doar pentru motive bine întemeiate. Şi în acest caz declaraţia va fi „doar verbală”, însă va trebui să vii cu o dovadă a acelui motiv.

Ministrul Sănătăţii atrage atenţia că dacă relaxarea măsurilor va aduce un nou val de infectări, atunci restricţiile vor reveni. „Căutăm să găsim o măsură administrativă pentru a putea reveni cu nişte restricţii, în momentul în care acea relaxare de pe 15 mai va aduce şi dezvoltarea nedorită a pandemiei în România. Restricţii pot însemna inclusiv de mişcare, de libertate, dar sunt adaptate la fiecare localitate în localitate.”

În România sunt înregistrate peste 15 mii de cazuri cu noul coronavirus, iar bilanţul morţilor se apropie de o mie.
 

Comenteaza