Cum se vând biletele prin SMS: mii de solicitări în prima lună

Cum se vând biletele prin SMS: mii de solicitări în prima lună
Compania de Transport Public se laudă că biletele prin SMS se cumpără foarte bine la Cluj.

Compania de Transport Public se laudă că biletele prin SMS sunt la mare căutare.

13.500

de bilete s-au achiziţionat cu ajutorul telefoanelor mobile din 19 iunie, data lansării programului, şi până în prezent.

Directorul CTP, Liviu Neag, consideră că proiectul este un succes.

"Lumea ne felicită pentru această iniţiativă. Chiar m-am întâlnit cu un tânăr care mi-a arătat pe telefonul lui că este un fidel al acestui program. Avem şi multe e-mail-uri cu reacţii pozitive", a declarat Neag.

Acesta a spus că măsura este apreciată în special de clienţii din afara municipiului, unde numărul de case de bilete este mai mic. În acest moment, CTP circulă în Cluj-Napoca şi în alte 20 de localităţi din zona metropolitană.

Sistemul de plată a biletelor prin SMS a fost pus la dispoziţia clujenilor din 19 iunie. Există un număr de telefonie mobilă la care se pot achiziţiona tichetele. În acest sens, CTP a încheiat partereriate cu operatorii Orange, Vodafone şi DigiMobil.

Călătorii vor putea cumpăra abonamente pe o linie şi pe toate liniile, pe o anumită durată de timp. Cel mai mic preţ este de 50 de cenţi, pentru o călătorie de cel mult 45 de minute în Cluj-Napoca, iar cel maxim e de 4 euro, pe 24 de ore, călătorii atât în municipiu, cât şi în zona metropolitană.

Cum procedează călătorii: la urcarea în autobuz, trebuie să trimită un SMS la numărul 7478. În cel mult 30 de secunde, vor primi un cod care va funcţiona pe post de bilet sau abonament. Controlorii vor avea, la rândul lor, smartphone-uri, puse la dispoziţie de operatorii de telefonie mobilă, cu ajutorul cărora vor verifica validitatea codurilor prezentate de călători.

Comenteaza