Cum va fi vremea de Bobotează. Prognoza meteo pentru intervalul 3-13 ianuarie

Cum va fi vremea de Bobotează. Prognoza meteo pentru intervalul 3-13 ianuarie

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pentru intervalul 3-13 ianuarie 2019, meteorologii anunţând cum va fi vremea la început de ianuarie și de Bobotează.

 

În Transilvania, vremea se va răci semnificativ, astfel că până în data de 7 ianuarie, temperaturile diurne vor avea în medie între -6 și -3 grade, iar cele nocturne în general între -10 și -12 grade și vor caracteriza o vreme geroasă.

Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, dar media maximelor termice nu va mai depăși -2 grade, iar cea a minimelor -8...-7 grade. Trecător vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ, aproape zilnic.

La munte, media temperaturilor maxime va avea variații între -5 grade în primele zile de prognoză și -12 grade în jurul datei de 4 ianuarie, iar a celor minime între -8 grade la început și -17…-16 grade în cele mai reci nopți (4, 5 ianuarie).

Temporar, vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în fiecare zi, pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ.

 

Comenteaza