Cum va fi vremea de Florii şi de Paştele catolic

Cum va fi vremea de Florii şi de Paştele catolic

După ce am experimentat un episod de iarnă veritabilă în mijlocul lunii martie, prima zi a lunii aprilie, zi în care, anul acesta creştinii ortodocşi sărbătoresc Floriile iar cei catolici Paştele, se anunţă una mult mai blândă din punct de vedere al temperaturilor.

"O masă de aer foarte caldă, dinspre nordul Africii, va aborda spațiul geografic al țării noastre spre sfârșitul săptămânii viitoare. De miercuri, vorbim de temperaturi în special în jumătatea de sud a țării, la început 14 - 15 - 16 grade Celsius, iar spre sfârșitul săptămânii, duminică, nu ar fi o păcăleală să avem temperaturi de 20 de grade Celsius. Cel puțin, așa arată datele în acest moment", a spus Elena Mateescu, directorul ANM la la un post de televiziune.

Potrivit prognozei ANM pe trei luni, în luna aprilie este posibil ca în unele regiuni să fie zile mai reci, cu precipitaţii excedentare.

Pentru luna mai, meteorologii anunţă temperaturi apropiate de normalul perioadei. ANM precizează că în Maramureş, Transilvania şi Modova va fi mai rece. În luna iunie, temperaturile vor fi apropiate de normalul în sud şi sud-est.

Comenteaza