Cum va fi vremea în week-end şi de Sf. Maria

Cum va fi vremea în week-end şi de Sf. Maria
Weekendul începe cu mai puține ploi decât vineri, dar temperaturile vor fi mai scăzute decât în mod normal în această perioadă. Începând de duminică, vremea se va încălzi ușor, astfel că de Sfânta Maria vom avea soare și multe grade în termometre în zona de sud a țării. În celelalte regiuni, însă, vor reveni ploile.

VREMEA SÂMBĂTĂ

Sâmbătă, vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitaţiilor, dar va fi răcoroasă pentru această dată din an, în special dimineaţa şi noaptea, deşi valorile termice diurne vor marca o creştere. În cursul zilei, în regiunile sudice şi centrale, dar numai izolat şi trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în regiunile estice şi pe crestele montane, cu viteze ce vor atinge trecător şi pe spaţii mici, în special pe litoral, 50...60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 grade în depresiuni şi 25...26 de grade în sud şi vest, izolat mai ridicate în Lunca Dunării spre 27 de grade, potrivit Realitatea TV.

În Capitală, tot răcoare pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade.

La munte, vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitaţiilor, dar va fi răcoroasă pentru această perioadă, în special dimineaţa şi noaptea, deşi valorile termice diurne vor marca o creştere faţă de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua, când pe arii restrânse vor fi ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste.

La mare, vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare, în special ziua, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 şi 24 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 23 şi 25 de grade.

VREMEA DUMINICĂ

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă, dar dimineaţa va fi răcoroasă în cea mai mare parte a ţării. Maximele însă cresc, vor fi între 23-24 de grade în depresiuni şi 30 de grade la Drobeta Turnu Severin şi se vor apropia astfel de normele climatologic specifice acestei perioade. Seara în regiunile nordice, izolat vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va avea unele intensificări la munte.â

În Capitală, vremea va fi predominant însorită, dar dimineaţa va fi răcoroasă. Maxima zilei va fi de 26...28 de grade.

VREMEA LUNI

Luni va continua să se încălzească ușor, devenind normală din punct de vedere termic în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade în nordul ţării la Suceava și 32 de grade în sud la Drobeta Turnu Severin, Giurgiu. În regiunile sudice cerul va fi variabil mai mult senin, în timp ce în restul ţării se vor semnala averse și descărcări electrice. Izolat, mai ales la munte, cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate. Vântul va avea intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

În Bucureşti, vremea se va menține predominant însorită și va continua să se încălzească uşor, devenind normală din punct de vedere termic. Dimineaţa, 11-12 grade mai putin in zona preoreseneasca, spre 8 grade. Maxima zilei, 31-32 de grade.

Comenteaza