Cum văd personalităţile Clujului viitorul oraşului

Cum văd personalităţile Clujului viitorul oraşului
Clujenii pot schimba ritmul şi atmosfera oraşului în care trăiesc pe un portal lansat astăzi. Site-ul cuprinde interviuri cu 45 de lideri ai comunităţii şi clujeni pentru care viitorul oraşului contează.

Printre primii care au vrut să facă parte din acest proiect se numără lideri ai comunității clujene, autorități, antreprenori, artiști, jurnaliști, sportivi și organizatori ai unor evenimente care fac cinste orașului. În scurte clipuri video disponibile online, ei răspund la întrebarea „Care e visul tău pentru Cluj?".

Lansat astăzi, pe site sunt deja publicate interviuri cu ambasadorul NBA Ghiță Mureșan, mentalistul Cristian Gog, antrenorul Universității Cluj Cristi Dulca, directori ai instituțiilor de cultură din oraș și artiști, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai organizațiilor neguvernamentale.

Clujeanul Ghiţă Mureşan vrea ca sportul să fie mai mult promovat în rândul copiilor Visul meu este să atragem copiii pe școală prin sport", spune ambasadorul NBA Ghiță Mureșan, „copiii să aibă oportunitatea să facă mai multe sporturi. Copii sănătoși".

De asemenea, cunoscutul Cristian Gog îşi doreşte ca oraşul nostru să devină "magic" „Cel mai mare vis al meu este ca Clujul să găzduiască un festival internațional de magie, o săptămână în care Clujul să devină magic", spune mentalistul Cristian Gog.

În schimb, directorul Muzeului de Artă își dorește o autostradă care să ne conecteze la marile capitale europene „O autostradă ne conectează în primul rând la cultură", a menţionat Călin Stegerean pe site-ul oficial 100devisepentrucluj.

„100 de vise pentru Cluj" este o platformă care urmărește să aducă viziune și culoare în peisajul comunității clujene, prin vocile unor oameni care își dezvăluie visele pentru orașul pe care îl iubesc și în care locuiesc. Scopul inițiatorilor nu este de a strânge răspunsurile cele mai oficiale, ci visele sincere ale unor clujeni care, dincolo de funcțiile deținute, își doresc să lucreze, să locuiască și să își crească copiii într-un oraș cât mai bun.

Clujenii sunt aşteptaţi să se alăture conversației, prin reacții, comentarii sau postarea de noi filme care să descrie dorințele lor pentru viitorul orașului și pentru viitorul lor personal, ca locuitori ai oraşului. Filmele trimise prin intermediul site-ului vor fi publicate pe portalul „100 de vise pentru Cluj" și promovate online, folosind puterea rețelelor sociale pentru a-i determina pe clujeni să discute despre viitorul comunității lor.

Campania se va încheia în data de 19 septembrie, când visele clujenilor vor fi oferite mai departe celor care pot pune umărul la îndeplinirea lor.

 

Comenteaza