Cununii “pe bune” de Valentine’s Day

Cununii “pe bune” de Valentine’s Day
În plină efervescenţă a glumelor şi felicitărilor de 14 februarie, când toţi îngrăgostiţii îşi unesc destinele doar de formă, trei cupluri de clujeni au ales această dată pentru a se căsători în faţa legii.
Oficiile au fost făcute chiar de către primarul Sorin Apostu. “Nu am ales special data asta, nici nu serbam Valentine’s Day până acum însă când voiam noi, era Vinerea Mare, şi atunci s-a nimerit aşa”, a explicat Sorin Barbu, mirele din primul cuplu oficializat ieri la Casa Căsătoriilor. “Am primit aprobarea pe neaşteptate, ne-am temut că nu ne vom descurca, dar ne-au ajutat părinţii”, a adăugat Alexandra Mânzaş, mireasa. Cei doi au 27 şi 25 de ani. Pentru cel de-al doilea cuplu, emoţiile au fost sporite de semnificaţia zilei în care au avut cununia civilă. “Pentru noi, 14 februarie e o dată foarte specială, am sărbătorit-o mereu ”, a mărturisit mirele Gabriel Vlaicu Borşe. “Ne-a ajutat foarte mult faptul că am putut să ne înscriem online; ne-a scutit de multe formalităţi şi de stres”, a zis şi mireasa, Bianca Cornelia Potra. “Sfatul meu este ca numai programarea căsătoriei să fie online, restul să se petreacă numai în viaţa reală”, le-a spus primarul Sorin Apostu tinerilor însurăţei. “Mă bucur că au fost tineri care au folosit noul nostru program de înscriere online, sperăm să fie şi de Dragobete”, a mai spus edilul.

Pentru cea de-a treia pereche, data căsătoriei civile a fost iniţiativa doamnei. “Am văzut că nu e aşa înghesuială şi, oricum, noi serbam la restaurant de fiecare dată Valentine´s Day”, a declarat mirele Ovidiu Călin Moldovan. Povestea lor de iubire este una specială şi internetul a avut un rol decisiv. “Ne-am cunoscut pe tagged.com în urmă cu patru ani. Ea e din Constanţa şi am abordat-o cu tupeu; a şi zis că «uite şi la clujeanul ăsta!». Ne-am întâlnit apoi la Bran, ea a venit la Cluj şi aici a şi rămas”, s-a confesat Moldovan. Ambii se află la a doua căsătorie, au o fetiţă de trei ani, care a fost la cununie, şi alţi copii în vârstă de peste 20 de ani. “Am învăţat amândoi din căsniciile anterioare şi ne asumăm să mergem iar pe acest drum. Îmi place foarte mult la Cluj, nu se compară cu Constanţa”, a dezvăluit partenera lui, Mihaela Petcu. Serviciul de Stare Civilă a planificat cele trei căsătorii civile de Ziua îndrăgostiţilor fiindcă mirii şi-au rezervat ora şi data prin intermediul programului on-line de programare a căsătoriilor civile, iniţiat de Primăria municipiului Cluj-Napoca la finalul anului 2010.


Comenteaza